• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    Xavier Ginesta, president de Voxel Group, és el nou Director de la Fundació Capitalismo Consciente, el capítol de Barcelona del moviment global “Conscious Capitalism”. Amb aquest nomenament, Ginesta substitueix a Sebastian Ross, líder de la Fundació des del seu naixement l’any 2016.

    El Capitalisme Conscient és un moviment internacional impulsat per Raj Sisodia i John Mackey en el que en els fonaments del capitalisme (intercanvi voluntari, emprenedoria, competència, llibertat del comerç i regla del dret) i afegeixen altres elements com la confiança, la compassió, col·laboració i la creació de valor. Segons el mateix credo del Capitalisme Conscient, “les empreses conscients tenen cultures confiables, autentiques, innovadores i afectuoses que fan que treballar sigui una font de creixement personal i de realització professional. S’esforcen per crear riquesa financera, intel·lectual, emocional, espiritual, física i ecològica per a tots els seus grups d’interès”.

    Actualment, el capítol de Barcelona el formen més de 80 empresaris de companyies com Holaluz, Habitissimo, Cyberclick, Conversia, Aladina, HappyForce, HP, Valkiria, InboundCycle, ESADE… que tenen com a objectiu comú: divulgar aquest moviment entre l’ecosistema empresarial i fer-lo extensible a tota la societat espanyola.

    “El meu principal objectiu com a director és crear una comunitat de més de 5.000 socis i aconseguir el finançament necessària per ampliar l’impacte de la fundació”, explica Xavier Ginesta. “A llarg termini, volem que la fundació sigui sostenible i estigui present no només a Barcelona, sinó també a Espanya i Europa”, conclou.

    Xavier Ginesta és president de Voxel Group, l’empresa especialitzada en transaccions electròniques de facturació i pagaments B2B líder global al sector turístic. El capitalisme conscient és la base en què se sustenta la cultura corporativa de Voxel Group, el qual té com a propòsit empresarial crear teixit empresarial feliç, i Ginesta fa anys que fomenta aquest moviment tant dins com a fora de la companyia que presideix.

    El Capitalisme Conscient al món

    El Capitalisme conscient és un moviment de gran abast als Estats Units, on compta amb més de 20 anys d’història i 20 capítols a diferents ciutats. A Europa, tot i això, aquest moviment és incipient i Barcelona és el primer i únic capítol existent.

    Si vols saber més sobre el Capitalisme Conscient, pots llegir el següent article de Xavier Ginesta publicat a la revista mensual Catalunya de l’Economista.