• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    Voxel Group, l’empresa de facturació i pagaments electrònics líder al sector travel, participarà en el FVW Kongress, l’esdeveniment dedicat a la indústria turística i a la mobilitat, que se celebrarà els pròxims 17 i 18 de setembre a Köln. Aquest any, Voxel Group comptarà amb un estand dedicat a la facturació electrònica i els pagaments B2B del sector turístic on rebrà als principals players del sector del mercat alemany. 

    A més, Sandra Rudolf, Business Developement Manager a Voxel Group, pujarà a l’escenari del “Technology Lab” amb una ponència titulada “Open Payment Alliance: Intelligente Payment Manager steigern die Buchungen”, per presentar l’OPA, el nou estàndard de pagaments B2B de la indústria turística impulsat per HEDNA i liderat per Voxel Group, l’objectiu del qual és optimitzar el flux de pagaments, diferenciat i desacoblat del canal de distribució. 

    La presència de Voxel Group al FVW té com a objectiu consolidar la presència de l’empresa al mercat alemany i internacional, on ja compta amb clients de la talla de TUI, Der Touristik, Thomas Cook, Ameropa, Deutsche Hospitality, Novum Hospitality, NH Hotels, Melià Hotels International, Expedia, Hotelbeds, Logitravel, Jet2Holidays, Miki Travel, Globalia, Accor, eDreams…

    La facturació electrònica a Alemanya 

    Alemanya està adoptant la factura electrònica gradualment i seguint el ritme que marca la Unió Europea. El passat 18 d’abril, amb l’entrada en vigor de la directiva europea 2014/55/UE, l’administració pública alemanya va haver d’adaptar el seu sistema per poder rebre i processar e-factures. Però no serà fins al 27 de novembre de 2020 que l’enviament de factures al govern serà obligatori al país. 

    A l’àmbit B2B, la factura electrònica no és obligatòria, però sí una alternativa en auge. Així mateix, segons l’Associació de proveïdors de servei de facturació electrònica europea (EESPA per les seves sigles en anglès), l’ús de la factura electrònica va augmentar un 23% el 2017, el que va comportar fins a 1,9 bilions de e-factures més respecte al 2016. De fet, a Itàlia ja és obligatori utilitzar la factura electrònica tant en l’àmbit B2G com el B2B. 

    Beneficis de la facturació electrònica

    La digitalització del procés de facturació aporta múltiples beneficis a les empreses turístiques: automatització de processos manuals, reducció d’errors, augment de la productivitat, control documental, reducció de l’ús del paper, major eficiència de cobraments… baVel, la plataforma de facturació electrònica de Voxel Group especialitzada per al sector turístic, està especialment dissenyada pels fluxos de la indústria turística i el canal HORECA, i aporta beneficis extres com la traçabilitat, conciliació automàtica, compatibilitat amb sistemes de gestió universal i la possibilitat de tancar el cicle de facturació automatitzant, també, els pagaments B2B. 

    Precisament, per millorar el flux dels pagaments B2B a l’entorn turístic, Voxel Group està liderant la iniciativa Open Payment Alliance (OPA) dins d’HEDNA, un projecte que pretén desacoblar el canal de pagaments del de reserves, optimitzant-lo per permetre l’elecció del tipus de transacció, el proveïdor de pagaments i, fins i tot, la gestió del tipus de canvi, a més de les variables pròpies de la indústria (moment de pagament, tarifa, etc.). 

    Voxel Group ofereix ja als clients de la seva plataforma baVel l’opció de completar la digitalització del cicle de facturació amb la integració dels pagaments, de forma que es converteix en un procés transparent i eficaç, des que s’emet la factura fins que es processa el pagament i el proveïdor rep els diners al compte.