Casos d'èxit Bavel Travel

Automatització dels processos de back-office: facturació i pagaments B2B

Factura electrònica a Valamar Riviera: abans i després

Amb 37 hotels i resorts i 15 càmpings, Valamar Riviera és l’empresa
turística líder a Croàcia. Després de més de 60 anys en funcionament, el
2019 l’equip corporatiu va identificar una sèrie d’ineficiències en el seu
procés de facturació. Després de digitalitzar tot el procés amb Voxel, descobreix els beneficis i avantatges obtinguts llegint aquest cas d’èxit.

Digitalització de l’emissió de pagaments i la recuperació de factures a Sidetours

Sidetours té la necessitat d’automatitzar el pagament a proveïdors: els mètodes de pagament li generen molta feina manual i també comporten la reclamació de les pròpies factures. Llavors, decideix treballar amb Bavel Pay, la solució de pagaments electrònics de Voxel, i començar a emetre automàticament targetes de crèdit virtuals (VCCs). Descobreix tots els detalls en aquest cas d’èxit.

Automatitzant el billback a Easy Market

Quan Easy Market té la necessitat de recuperar les factures dels serveis que contractava als hotels de Booking.com, decideix acudir a un partner tecnològic de confiança i implementar la solució Billback Request. Descobreix el procés de digitalització i els resultats obtinguts, en aquest nou cas d’èxit.

Emissió electrònica de factures a Pestana Hotel Group

Pestana identifica ineficiències en els processos de back-office dels seus hotels i decideix digitalitzar-los. Després de la implantació del projecte, la cadena hotelera ha aconseguit doblar les factures processades sense necessitat d’ampliar els recursos per a la seva gestió. Llegeix el cas d’èxit de Pestana per entendre el procés de digitalització i els seus beneficis.

Emissió 100% de factures electròniques a Novum Hospitality

Després d’identificar ineficiències en els seus processos de back-office, la cadena alemanya Novum Hospitality aposta per una digitalització completa i automatitzada de l’emissió del 100% de les seves factures (B2G, B2B i B2C) de la mà de baVel. En aquest cas d’èxit coneixeràs els reptes i els resultats d’un procés de digitalització integral en el back-office i front-desk d’una cadena hotelera internacional.

Recepció de factures automatitzada a Odeon Tours

El creixement d’Odeon a diferents destins del món té com a conseqüència la recepció de milers i milers de factures a les seves oficines centrals. La revisió de totes elles i la posterior resolució de discrepàncies i errors és una tasca molt manual i ineficient. Els treballadors d’Odeon han d’indicar al proveïdor – per correu postal o per correu electrònic– els errors i correccions, i aquest fet no només augmenta el treball manual, sinó que també endarrereix el pagament a proveïdors, que pot efectuar-se fins 30 dies després del termini acordat amb cada proveïdor.

europcar emissió factura electrònica B2B

Emissió de factura electrònica a Europcar Espanya

L’empresa rent-a-car líder a Europa transforma el seu procés de facturació el 2009 a causa de l’exigència per part dels seus clients i al cost de processament de les factures. L’emissió de factura electrònica a través de baVel contribueix a reduir costos i augmentar l’eficiència, també a millorar el seu cash flow. Descobreix les claus de la digitalització d’Europcar.

Facturació electrònica B2B a RIU Hotels & Resorts

Quan RIU centralitza la gestió administrativa de tots els seus hotels s’adona de les ineficiències que presenta aquest procés: des de tasques manuals fins a endarreriment en el pagament. El 2008 la cadena hotelera implanta baVel per automatitzar tot el procés. Els resultats de la digitalització de l’emissió de factures mostren alts nivells d’eficiència.

Veure altres casos d'èxit