• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    Els països d’Oceania han fet un pas més en el seu pla per implementar la factura electrònica. Austràlia i Nova Zelanda planegen estendre l’ús de la factura electrònica en l’àmbit B2B. Però… Comencem des del principi…

    El 2018 els dos països van firmar l’acord “Trans-Tasman e-Invoicing Interoperability Framework”. El principal objectiu d’aquest acord era (i és) crear un marc comú per la implantació de la factura electrònica a Austràlia i Nova Zelanda. També, estimular l’ús de la e-factura en totes les indústries. I, finalment, crear un sistema de facturació electrònica simple.

    Ambdós països mantenen relacions comercials molt fortes i la factura electrònica s’ha posicionat com una tecnologia d’estalvi, augment de la productivitat i reducció de costos. 

    PEPPOL: el sistema escollit

    El 2019, Austràlia i Nova Zelanda van decidir apostar per la xarxa PEPPOL. PEPPOL és un conjunt d’especificacions i estàndards que faciliten l’intercanvi electrònic de documents entre diferents països. Inicialment, PEPPOL va ser creada pels països europeus, però actualment ja és un estàndard internacional.

    Des d’aquest mateix any, totes les administracions públiques i empreses privades d’Austràlia i Nova Zelanda poden facturar a través de PEPPOL. 

    Factura electrònica B2G i B2B: dates clau

    Les dates clau per a l’adopció de la factura electrònica són diferents a cada país.

    Tot i que encara no s’ha aprovat oficialment, Austràlia vol que totes les administracions públiques utilitzin la factura electrònica a partir de l’1 de juliol del 2022. El govern australià pretén que la data límit pel sector privat estigui a prop de la fita del sector públic.

    Per la seva banda, Nova Zelanda podria endarrerir aquesta obligatorietat fins a finals del 2022.

    El que està clar és que ambdós països estan decidits a incentivar l’ús de la factura electrònica tant en l’àmbit B2G com B2B. I ho faran a través de polítiques de pagament immediat. A Austràlia, el termini màxim de pagament per una factura electrònica s’ha fixat en 5 dies. A Nova Zelanda serà de 10 dies com a màxim. 

    La introducció de la factura electrònica està en auge a tot el món. A Voxel som especialistes en facturació electrònica i en la digitalització de tota la cadena de valor. Si vols saber com preparar el teu negoci per a la factura electrònica, contacta amb nosaltres!

    Segueix informat de totes les novetats legislatives sobre la factura electrònica a través de la nostra newsletter mensual.

    Newsletter