• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    Voxel Caribe, l’empresa especialitzada en facturació electrònica i pagaments B2B, s’ha convertit en el primer proveïdor certificat per la DGII per emetre comprovants fiscals electrònics (e-CF) a la República Dominicana.

    Voxel Caribe, que fa més de 8 anys que impulsa aquesta tecnologia a República Dominicana, ha estat la primera empresa a complir tots els requisits per ser proveïdor e-CF certificat:

    • Tenir 5 clients contribuents electrònics en producció. Aquests són: Nestlé Dominicana, Distribuidora Corripio, Grupo CCN, Dominican Watchman National i “Administración y Atesoramiento”.
    • Ser contribuent electrònic.

    A més, Voxel Caribe és el partner tecnològic que més empreses ha acompanyat en la certificació oficial a República Dominicana.

    A partir d’ara, qualsevol empresa que vulgui convertir-se en contribuent electrònic podrà fer-ho de la mà de Voxel Caribe. Els beneficis d’emetre e-CF de la mà d’un partner tecnològic són múltiples:

    • Treballar amb una tecnologia robusta i certificada per la DGII.
    • Processos de connexió segurs, funcionals i robustos.
    • Processos d’implantació més ràpids.

    Així, Voxel fa un pas més en el seu compromís pel desenvolupament digital i la implementació de la factura electrònica a la República Dominicana. I és que, l’empresa ja compta amb més de 300 companyies en la seva cartera. I totes elles ja utilitzen les seves solucions de facturació electrònica i pagaments B2B.

    Soluciones per transformar digitalment una empresa

    Les solucions de Voxel Caribe – baVel i baVelPay by VISA – digitalitzen i automatitzen tota la cadena d’aprovisionament d’una empresa. Això inclou: catàleg, comandes, recepció de mercaderies, factures, notes de crèdit, pagaments…

    baVel és una plataforma de facturació electrònica capaç d’optimitzar tots els processos de back office. Aquesta tecnologia és capaç de reduir errors i incidències, millorar la traçabilitat i el control documental, i afavorir la desmaterialització. 

    Per la seva banda, baVelPay by Visa facilita els pagaments electrònics entre empreses. Els beneficis per compradors i venedors són múltiples. En primer lloc, compta amb la seguretat i fiabilitat de pagar i rebre pagaments a través de la xarxa Visa. També redueix el cost mitjà de processament de factures. I per últim, redueix el temps de cobrament i contribueix a incrementar l’eficiència de l’empresa i a millorar el flux de caixa. 

    En paraules de Gina Lovatón, vicepresidenta de Voxel Caribe, “la digitalització i automatització de processos de back office cobren especial importància en el context de pandèmia que estem vivint. Digitalitzar aquests processos contribueix al distanciament social, ajuda a millorar l’eficiència de les companyies i impulsa la seva competitivitat”. 

    La factura electrònica a la República Dominicana

    La implementació de la factura electrònica està avançant a la República Dominicana. El 2019, la DGII va impulsar un pilot de facturació electrònica amb la participació de més de 10 empreses. Després de la finalització d’aquest pilot, la DGII va publicar la norma 01-2020 que regula l’ús de la factura electrònica al país. Des de llavors, les empreses poden optar per convertir-se en contribuents electrònics a través d’un proveïdor tecnològic com Voxel Caribe, o bé, emetre comprovants electrònics directament a la DGII implementant tècnicament la connexió del sistema comptable amb els sistemes de l’administració pública i utilitzant la firma digital per enviar i validar aquests documents.