• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    La factura electrònica a República Dominicana ja està aquí. Des del passat mes de gener, les empreses o persones individuals podran adherir-se voluntàriament al sistema de facturació electrònica de la DGII (la Direcció General d’Impostos Interns), en concloure amb èxit el programa pilot que va engegar el febrer del 2019. D’aquesta manera, les empreses ja poden comunicar-se i enviar comprovants fiscals a l’organisme públic de manera electrònica. 

    La implementació d’aquest sistema electrònic d’aprovació de factures suposa un gran impacte positiu pel país i s’equipara a la majoria de països de Sud-amèrica, on els sistemes de facturació electrònica ja estan en funcionament. Un exemple el trobem a Mèxic, on s’estan processant 10 bilions de factures electròniques a l’any. 

    Fins ara, la DGII ha rebut més de 700 mil comprovants fiscals electrònics. La implementació d’aquest nou sistema fiscal contribueix a la reducció de l’evasió fiscal del país i suposa un gran pas pels departaments administratius de les empreses, especialment aquelles que realitzen centenars de transaccions al dia, ja que redueix els costos administratius i logístics i millora la tresoreria. 

    Tot i això, la DGII encara no ha especificat cap data per introduir l’obligatorietat en l’ús del nou sistema fiscal per a les empreses. 

    baVel al projecte pilot 

    El pilot de facturació electrònica va estar en funcionament durant 11 mesos i van participar 10 grans empreses de República Dominicana, de les quals 4 van treballar amb baVel com a partner tecnològic: el Centro Cuesta Nacional (CNN), la Distribuidora Corripio, la Cervecería Nacional Dominicana i Nestlé. 

    baVel compta amb la integració amb la DGII desenvolupada, assegurant la connectivitat amb l’administració tributària a les empreses que treballen amb la plataforma. Actualment, el Centro Cuesta Nacional, un dels grups empresarials més importants del país compta amb una solució integral que els permet enviar factures electròniques, no només a la DGII, sinó a tots els seus clients electrònics, complint amb les especificacions legals definides per la DGII i utilitzant la firma digital per enviar i validar documents a través de la plataforma baVel. 

    La plataforma baVel a República Dominicana

    La digitalització dels processos de facturació és clau en la transformació digital dels backoffice de les empreses dominicanes. 

    La facturació electrònica representa un gran estalvi de despeses administratives gràcies a l’automatització dels processos i la conciliació, a més d’aportar serveis de valor afegit com la validació automàtica de les factures, avisos de recepció i lectura i una reducció del termini mitjà de cobrament. 

    En aquesta direcció, la plataforma baVel facilita l’intercanvi d’informació transaccional entre clients i proveïdors, ajudant a la digitalització de tota la cadena de subministrament i tots els processos de facturació. 

    A més a més, baVel tanca el cicle de facturació oferint serveis de pagament en línia a través de baVelPay by Visa, una solució desenvolupada amb Visa i dirigida a grans empreses amb un alt volum de compres que tenen la necessitat d’emetre pagaments de manera ràpida i eficient a proveïdors de totes les grandàries a tot el país. 

    Actualment, baVel compta amb més de 6 anys d’experiència al sector Procurement i dóna servei a més de 300 empreses dominicanes.