• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    A causa de la crisi del coronavirus, el Govern d’Egipte ha implementat una sèrie de mesures legals per frenar la propagació de la pandèmia. Així, el Ministeri de Finances egipci ha introduït l’emissió obligatòria de factures electròniques a tots aquells negocis que estiguin registrats al país. 

    La facturació electrònica a Egipte 

    Egipte és un dels primers països d’Orient Mitjà en implementar la facturació electrònica obligatòria. L’objectiu d’aquesta nova normativa és tenir un millor control sobre les taxes i impostos per part del govern egipci, així com la reducció del frau fiscal. 

    També, s’espera que aquesta mesura ajudi a controlar la pandèmia del coronavirus, minimitzant el contacte entre persones i facilitant la implementació de mesures de seguretat. 

    D’aquesta manera, els contribuents registrats hauran d’emetre una factura electrònica que tingui la firma electrònica de l’emissor i un codi estandarditzat per al producte o servei que s’ofereix. Tot això, amb la prèvia autorització de l’Autoritat Fiscal. 

    En aquests moments, es desconeixen més detalls sobre les especificacions i requeriments per enviar factures electròniques. Tot i això, l’Autoritat Fiscal està acabant d’ultimar els detalls i el decret entrarà en vigor quan es publiqui al Butlletí Oficial. 

    Avantatges de la facturació electrònica

    L’automatització i digitalització de processos s’ha convertit en una de les prioritats principals de les empreses, ara accelerada per la crisi del coronavirus. Ara més que mai, és essencial potenciar la tecnologia per reduir costos i, alhora, minimitzar tasques recurrents sense valor afegit. 

    En aquest sentit, la facturació electrònica aporta múltiples beneficis, especialment per als departaments administratius com l’automatització de processos manuals i, en conseqüència, la reducció d’errors i augment de la productivitat. 

    D’altra banda, també suposa una disminució dels costos, gràcies a la reducció del paper i un millor control documental. Al sector turístic, aquests avantatges competitius són especialment clau i permeten alliberar els departaments de backoffice, dotant-los d’una major eficiència

    En aquesta línia, baVel, la plataforma de facturació electrònica de Voxel Group, està especialment dissenyada per als fluxos de la indústria turística i el canal HORECA, i aporta beneficis extres com la traçabilitat, la conciliació automàtica, la compatibilitat amb sistemes de gestió universal i la possibilitat de tancar el cicle de facturació automatitzant, també, els pagaments B2B.