• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El passat divendres, 29 de maig, Gina Lovatón, Vicepresidenta de Voxel Caribe, va participar en la sèrie d’entrevistes Tech Talk, una iniciativa de la Revista Mercado sobre transformació digital, innovació tecnològica i perspectives després de la crisi del coronavirus. 

    Durant l’entrevista, Gina Lovatón va parlar sobre el paper de baVel, la plataforma de facturació electrònica de Voxel Group, en la transformació digital i la trajectòria de l’empresa al país. 

    Oportunitats en el nou context 

    Davant la pregunta sobre com evolucionarà la transformació digital al país, Lovatón va destacar la importància de la digitalització per millorar l’eficiència de les empreses. “Moltes empreses entraran ara empentades per la crisi, però sempre ha sigut un procés urgent i important transformar i digitalitzar els processos”, afirmava Lovatón. 

    L’actual crisi està accelerant la innovació i la millora de processos a moltes empreses. I afegia: “La digitalització soluciones moltes ineficiències i elimina les tasques que no agreguen valor a l’empresa”. 

    La DGII i la facturació electrònica 

    El projecte de facturació electrònica de la DGII és un dels majors exemples d’avanç digital al país. Des de gener de 2020, les empreses o persones individuals poden adherir-se voluntàriament al sistema de facturació electrònic de l’organisme públic. 

    En aquest sentit, Lovatón destacava la importància de la facturació electrònica com a part fonamental del camí cap a la digitalització. Segons Lovatón, moltes empreses estan renovant els seus processos per poder fer front a la situació actual d’una manera més eficient i reduir els costos administratius. 

    baVel a República Dominicana 

    La plataforma baVel facilita l’intercanvi d’informació transaccional entre clients i proveïdors, ajudant a la digitalització de la cadena de subministrament i tots els processos de facturació. “El nostre objectiu és digitalitzar el 100% del procés de facturació dels nostres clients. Aportem valor als circuits de compra, facturació i pagament a través de la millora de processos i la innovació”, apuntava Lovatón. 

    Durant l’entrevista també es va destacar el paper de baVelPay, el qual permet a les empreses enviar pagaments en línia als seus proveïdors. Una eina que ha agafat un pes important durant la crisi, ja que elimina la necessitat de gestionar i cobrar físicament els xecs

    Fins al moment, baVel s’ha convertit en la xarxa de referència al país en l’intercanvi de dades entre clients i proveïdors. L’empresa dóna servei a més de 300 empreses dominicanes, sobrepassant els 3 milions de transaccions realitzades. 

    Empreses de la talla de Grupo Ramos, Distribuidora Corripio, Nestlé o RIU, entre d’altres, estan utilitzant els serveis de la plataforma baVel per intercanviar informació transaccional (comandes, ordres de compra, factures, notes de crèdit, etc.). 

    La crisi com a oportunitat

    El sector tecnològic serà clau per a la reactivació econòmica del país. Moltes empreses estan posant èmfasi en els seus processos interns, la innovació tecnològica i la digitalització per poder tenir una capacitat de resposta a la crisi més gran. 

    En paraules de Lovatón: “Aquesta crisi ens ha donat l’oportunitat de reinventar-nos”. 

     

    Pots tornar a veure l’entrevista aquí: