• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    L’escenari de la indústria turística post-COVID19 anticipa una disminució del volum de reserves a nivells pràcticament nuls, uns marges cada vegada més reduïts i un risc notablement a l’alça. Això ha motivat a les companyies asseguradores a reduir la disponibilitat de crèdit al sector. La confiança entre actors que tradicionalment han col·laborat es trenca i canvien les regles del joc. 

    En aquest context, l’Open Payment Alliance (OPA), el nou estàndard de pagaments B2B per a la indústria turística que ha liderat HEDNA i HTNG amb la col·laboració de Voxel Group, és més necessari que mai. L’OPA ajudarà a regenerar la confiança entre OTAs, bedbanks i hotels. A més a més de generar eficiències automatitzant els processos de pagament B2B i permetre una major varietat de mitjans de pagament. Aquest nou estàndard també permetrà acordar termes de pagament entre les parts que minimitzi el risc i facin innecessària la participació de companyies asseguradores en el procés. 

    Llançament de l’OPA 

    En aquest context, Voxel Group acaba de presentar les primeres aplicacions reals del nou estàndard de pagaments B2B. Aquestes especificacions tècniques s’han donat a conèixer aquesta setmana per HTNG, l’associació que lidera la innovació tecnològica dins de la indústria. En una nova sessió del #baVelDigitalSummit, Voxel ha reunit a representants de Mastercard, Melià Hotels International, Logitravel, Apaleo, Xanderpay i Ingenico per presentar els beneficis de la nova solució per a tots els actors implicats. 

    Durant la xerrada, el 75% dels players del sector va opinar que la reducció del crèdit de les asseguradores, a causa de la crisi del Covid-19, afectarà els seus negocis en els pròxims mesos. 

    En paraules del president de Voxel, Xavier Ginesta, “tot i que el punt de partida de l’OPA era corregir les ineficiències del canal de pagaments B2B a la indústria turística. Ara ens hem adonat que el realment important d’aquest nou estàndard és la capacitat que té de generar confiança als diferents actors del sector turístic, a través d’aportar traçabilitat, automatització i optimització de tots els processos relacionats amb el pagament”

    Bedbanks i hotels són els actors que fins ara han suportat la major part del risc en les operacions. En el nou escenari post-Covid19, la tendència en les operacions serà el prepagament, unit a condicions raonables de reemborsament fins uns dies abans del check-in, segons han explicat les representants de Logitravel i Melià. “Estem canviant i desenvolupant noves maneres de facturar als clients”, assegurava Jesús Pons, CFO a Logitravel. En aquesta línia, Gaspar Llabrés, Credit & Insurance Senior Director a Meliá, afegia que “l’aspecte més important ara és el cobrament”. 

    El Payment Manager, l’eina de l’OPA

    Perquè aquest model funcioni, és necessari una eina que garanteixi tecnològicament l’execució dels diferents acords (dates de pagament, condicions, mètodes de pagament, etc.), i aquesta eina és el Payment Manager, l’equivalent al channel manager en el canal de reserves, i peça central de l’Open Payment Alliance. 

    Més del 90% dels assistents van coincidir a dir que l’ús del Payment Manager, en combinació amb les tarifes prepagament i unes millors condicions de reemborsament seran les claus per impulsar la confiança entre els actors comercials i mitigar el risc dels pagaments B2B. 

    D’altra banda, els PMSs, un altre actor imprescindible per l’estàndard de pagament B2B a la indústria turística, han mostrat una alta receptivitat a la proposta de Voxel Group. Durant el baVel Digital Summit dedicat a l’OPA, van participar representants dels 10 principals PMSs d’àmbit internacional. “A causa de la situació actual, els hotels hauran d’optimitzar processos i eliminar les ineficiències del front desk”, va subratllar Benjamin Schmidt, Co-founder del PMS Apaleo.

    El camí de l’OPA

    En els últims dos anys, Voxel Group ha liderat el procés de prova de concepte i pilots amb empreses del sector que ja han permès validar aquest model. Després de l’anunci de HTNG dels estàndards tècnics, ara posa en funcionament un programa d’Early Adopters que permetrà accelerar el desplegament de l’OPA. Amb aquesta finalitat, ha arribat a un acord amb Mastercard perquè la multinacional de serveis financers patrocini els costos d’integració de les primeres empreses que entrin al programa i utilitzin pagaments B2B amb targetes virtuals. 

    En paraules de Chiara Quaia, Vicepresidenta de desenvolupament de negoci a l’àrea de turisme de Mastercard, “el mètode més senzill i eficaç per realitzar pagaments B2B és utilitzar els productes de pagament amb targeta virtual ja existents per administrar el procés d’extrem a extrem per a totes les parts involucrades en l’ecosistema”. 

     

    L’esdeveniment ha comptat amb més de 150 seguidors en directe. Pots tornar a veure’l a aquí: