• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El canvi de paradigma està portant noves oportunitats que podrien convertir-se en la nova norma del sector turístic. Enmig d’una de les majors crisis sense precedents, la indústria travel està apostant per aquells projectes que abans havien quedat relegats a un segon pla. Aquestes noves iniciatives podrien redefinir el mercat com abans el coneixíem. 

    D’aquesta manera, noves realitats com els check-in i check-out online, una millor desinfecció i la desaparició del pagament amb diners en metàl·lic podrien passar a ser la norma i deixar endarrere pràctiques que s’havien fet fins ara, moltes sense cabuda a la nova normalitat. 

    Molts dels processos que fèiem fins ara ja no són vàlids. Hem d’obrir la ment i apostar per noves pràctiques”, afirmava Marco Torrente, Chief Financial Officer a Europe WebBeds durant el baVel Digital Summit, que va celebrar una sessió online amb professionals de la indústria turística el passat 7 de maig. 

    Així doncs, durant el que alguns han definit com un “tancament de manteniment”, els experts coincidien a dir que la indústria aposta per noves tecnologies que ajudin a l’optimització de processos per poder adaptar l’estratègia d’acord amb la demanda i direcció del mercat. “La crisi crea noves oportunitats. Hem de ser flexibles i apostar per la tecnologia aplicada a tot el customer journey”, afegia Valerio Duchini, Chief Executive Officer en B&B Hotels Italia SpA

    Flexibilitat, innovació i transparència 

    En aquest sentit,  Mike Carlo, Board Member a HEDNA (l’Hotel Electronic Distribution Network Association), que va aportar la seva visió com a representant de la indústria, va apuntar que el sector hauria d’apostar per noves iniciatives com l’Open Payment Alliance, un nou estàndard de pagaments B2B que pretén crear un canal únic de pagaments per a la indústria turística que substitueixi els antics canals de distribució. “Experimentarem un canvi humà significatiu i haurem de renegociar la confiança en la indústria”, afirmava. 

    En un context altament incert i amb una crisi de confiança, la flexibilitat, tant en l’àmbit financer com estratègic, la innovació i la transparència seran claus per a la recuperació. Tot i que molts apunten que serà un procés lent i costós, en ser una de les primeres indústries afectades per la pandèmia i probablement una de les últimes en recuperar-se, aquesta crisi portarà moltes oportunitats que podrien redefinir la indústria turística.