• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    La digitalització ha passat a ser una de les necessitats més importants del sector retail a República Dominicana. Les mesures de seguretat i ditanciament actuals han portat a les empreses a explorar noves tecnologies que les ajudin a realitzar els processos que, fins avui, implicaven presència física, com el cobrament de xecs o factures. 

    Tot i això, no totes les empreses tenen les mateixes necessitats de transformació digital. Especialment, aquelles petites i mitjanes empreses que no disposen de grans recursos. 

    En aquest sentit, i després de l’èxit de l’última sessió del baVel Digital Summit, l’equip de baVel, a Voxel Caribe, ha volgut demostrar que la transformació digital està a l’abast de petits i mitjans proveïdors. I és que només amb un ordinador i connexió a Internet, les empreses poden començar el seu camí cap a la digitalització. Així, durant un workshop celebrat el passat 12 de maig, empreses que ja estan utilitzant la plataforma baVel van poder explicar la seva pròpia experiència. 

    Digitalització, de la comanda a la factura electrònica 

    La plataforma de transaccions baVel permet digitalitzar tota la cadena de subministrament, des de les comandes a les factures, passant per la recepció de mercaderies, les reclamacions i les notes de crèdit. 

    baVel ens permet rebre comandes de compra, digitalitzar-les i processar-les en el nostre ERP, estalviant temps i reduint les probabilitats d’errors pràcticament a 0”, afirmava Julio Adames, Director d’IT a Álvarez & Sánchez. Ells van ser una de les primeres empreses a apostar per la transformació digital amb baVel: “El fet de tenir una eina com baVel ens ha facilitat la vida”. 

    En aquest sentit, un dels múltiples beneficis que van destacar són l’adaptabilitat i l’agilitat de la feina, gràcies a disposar de tota la informació en un sol punt. “Eliminem el retreball i ens centrem en les tasques de més valor”, apuntava el Gerent General de Ditex, Joan Juliá Calac. 

    baVelPay, l’eliminació del xec 

    D’altra banda, les empreses també han confirmat que és necessari tenir una solució de pagaments que els permeti mantenir el distanciament social, sense afectar el cashflow de la companyia. 

    En aquesta línia, baVelPay ofereix serveis de pagaments electrònics i permet simplificar els processos de verificació i enviament, eliminant el maneig de xecs. Aquest fet ha contribuït a ajudar a les empreses a adaptar-se més ràpidament durant la crisi i poder fer front a les mesures imposades pel govern dominicà. “baVelPay elimina la necessitat de cobrar xecs de forma física, fet que ens ha permès treballat de forma remota i mantenir les mesures de seguretat”, destacava Julio García, Controller a United Brands. 

    A més a més, la solució de pagaments també els ha permès reduir els costos del departament d’administració i disminuir el cicle financer de l’empresa, gràcies a la conciliació automàtica. En paraules de Paola Hernández, Gerent d’operacions a Le Buffet: “amb el pagament electrònic hem pogut reduir els costos, eliminar alguns processos i estalviar molt temps”. 

    L’e-Commerce 

    Per últim, una solució que també està  l’abast d’aquelles empreses amb menys capacitat tecnològica és l’e-commerce. En aquest cas, el proveïdor pot digitalitzar el seu catàleg de productes, des d’on els clients podran realitzar les comandes. 

    Una forma senzilla d’adaptar els processos diaris al món digital i que afegeix alguns avantatges competitius, com la reducció d’errors manuals i un augment de la visibilitat i la traçabilitat dels productes. 

    La transformació digital al sector retail 

    Una vegada més, hem pogut analitzar de primera mà com la indústria retail està afrontant la situació d’excepcionalitat, en el context del baVel Digital Summit. I, de nou, ha quedat palesa la importància d’aplicar la tecnologia als processos per seguir avançant. Una transformació que cada cop està més a l’abast de totes les empreses. 

    Si vols saber com baVel pot ajudar a la teva empresa a començar el procés de transformació digital, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.