• Categories
  • Tiempo de lectura: 4 minutos

    Melià, World2Meet, Logitravel, Abreu i Apaleo PMS són les primeres empreses turístiques que s’han sumat a l’Open Payment Alliance, a través del programa d’Early Adopters

    Aquesta iniciativa, creada per Voxel Group i Mastercard, impulsa el nou estàndard de pagaments B2B a la indústria. En total, més d’una desena d’empreses han mostrat ja interès en la iniciativa en només 15 dies, entre hotels, Tour Operadors, Bedbanks i PMSs. 

    Programa Early Adopters 

    El programa Early Adopters patrocina els costos d’integració de les empreses que adopten el Payment Manager i realitzen els pagaments B2B amb targetes de crèdit virtuals, gràcies a un acord entre Voxel Group i Mastercard. 

    En paraules de Chiara Quaia, Vicepresidenta de desenvolupament de negoci a l’àrea de turisme de Mastercard, “el mètode més senzill i eficaç per realitzar pagaments B2B és utilitzar els productes de pagament amb targeta virtual ja existents per administrar el procés d’extrem a extrem per a totes les parts involucrades de l’ecosistema”. 

    D’altra banda, el President de Voxel, Xavier Ginesta, explica que “el fet de comptar tant amb hotels com Bedbanks, Tours Operadors i PMSs al programa d’Early Adopters és molt significatiu de la importància del nou estàndard de pagaments B2B per a tota la indústria turística”. 

    Segons Ginesta, “l’objectiu del programa és constituir un grup de treball integrat per empreses de diferent índole que co-dissenyin un conjunt de pràctiques millors per a l’ús del Payment Manager i de l’estàndard de l’OPA per transformar la forma en com es duen a terme els pagaments B2B a la indústria”. 

    Beneficis pels integrants

    A més de reduir els costos del procés d’integració, els participants podran beneficiar-se de l’avantatge competitiu que aporta el fet de poder operar en un escenari de risc menor mentre altres companyies segueixin lluitant amb les asseguradores de crèdit. També, els hi proporcionarà una reducció del cost gràcies a l’automatització i simplificació dels circuits de pagament i cobrament B2B, i una major flexibilitat per utilitzar les formes de pagament que millor s’adaptin als seus acords comercials. 

    Tal com va explicar Gaspar Llabrés, Credit & Insurance Senior Director a Melià Hotels International, “Melià treballa amb partners estratègics a tot el món, com Voxel i Mastercard a l’Open Paymen Alliance, per maximitzar el potencial de la tecnologia digital, especialment en el nou escenari. Enfront d’una menor disponibilitat de crèdit de les asseguradores, les empreses hauran de recórrer a altres mètodes per mitigar el risc, com el Payment Manager”.

    En aquest sentit, Jesús Pons, CFO de Logitravel, comenta que “en el nou escenari, amb les cobertures de risc notablement inferiors, haurem de trobar noves formes de cobrar abans i assegurar les operacions”. 

    I afegia: “El Payment Manager és sens dubte l’eina que ens permetrà aquesta major flexibilitat per adoptar nous mètodes de pagament que fins ara no necessitàvem, perquè l’assegurança era suficient”. 

    El mètode més senzill i eficaç per realitzar pagaments B2B és utilitzar els productes de pagament amb targeta virtual ja existents per administrar el procés d’extrem a extrem per a totes les parts involucrades de l’ecosistema.

    Chiara QuaiaMastercard

    El fet de comptar tant amb hotels com Bedbanks, Tours Operadors i PMSs al programa d’Early Adopters és molt significatiu de la importància del nou estàndard de pagaments B2B per a tota la indústria turística.

    Xavier GinestaVoxel Group

    Melià treballa amb partners estratègics a tot el món, com Voxel i Mastercard a l'Open Paymen Alliance, per maximitzar el potencial de la tecnologia digital, especialment en el nou escenari.

    Gaspar LlabrésMelià Hotels International

    En el nou escenari, amb les cobertures de risc notablement inferiors, haurem de trobar noves formes de cobrar abans i assegurar les operacions. El Payment Manager és sens dubte l’eina que ens permetrà aquesta major flexibilitat.

    Jesús PonsLogitravel

    L’escenari post Covid-19: innovació i minimització de riscos

    Tot i que l’Open Payment Alliance va néixer amb l’objectiu d’eliminar ineficiències i optimitzar els pagaments B2B de la indústria turística, l’OPA té més sentit que mai en l’escenari post Covid-19

    I és que ara els volums de reserves han disminuït dràsticament, els marges de beneficis són cada vegada més baixos i la confiança entre OTAs, bedbanks i hotels està desapareixent pequè les companyies asseguradores estan reduint la disponibilitat de crèdit al sector. 

    L’Open Payment Alliance és una iniciativa independent creada per i per a la indústria de la mà d’HEDNA i HTNG, que aporta transparència i traçabilitat a tot el procés de pagament i reparteix el risc entre totes les parts: hotels, OTAs i bedbanks. 

    A banda de contribuir a la mitigació del risc, l’OPA optimitza els costos de processament i automatitza els processos de pagament, cobrament i reconciliació. També, ofereix flexibilitat a l’hora de triar mètodes de pagament, s’integra amb els PMSs i ERPs, elimina el processament manual, els problemes legals i simplifica processos de pagament de les factures electròniques. 

    L’Early Adopters Program de l’OPA patrocinat per Mastercard i impulsat per Voxel està obert a empreses turístiques, PMSs o CRSs.