• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    La segona edició de l’eProcurement Tech Summit reuneix a Barcelona a més d’un centenar de professionals per a tractar els reptes de la transformació digital de la cadena de proveïment.

    El 20 d’octubre, l’eProcurement Tech Summit va reunir 120 professionals de la indústria de la restauració, hostaleria i empreses proveïdores. En total, 20 líders de la indústria van participar en 12 conferències i debats. Les sessions van tractar els reptes i tendències dels pagaments B2B (“business to business”), la facturació electrònica obligatòria, les sinergies entre el delivery i les empreses d’hoteleria i restauració; i la transformació digital de les empreses del canal horeca.

    Els assistents del Summit van tenir l’oportunitat de viure un esdeveniment únic en el sector, barrejant ponències, talk shows, activitats de networking i un còctel afterwork. A més, l’esdeveniment va tenir lloc en un espai tan emblemàtic com Palo Alto, un antic conjunt de producció de llana on en l’actualitat es desenvolupen moltes activitats artístiques.

    L’eProcurement Tech Summit 2022 va comptar amb la participació de 8 patrocinadors, els quals van fer possible l’esdeveniment. El grup d’empreses són Mastercard, Gstock, The Etailers, Cool’n Joy, Suitech, Sinqro, L’OR Professional i Gramona.

    La factura electrònica obligatòria serà imminent

    Iker Beraza Pérez, Vocal Assessor de la Direcció General de Política Econòmica del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital del Govern d’Espanya, va explicar que la factura electrònica serà obligatòria per a les empreses i autònoms amb una facturació anual superior als 8 milions d’euros a partir de la primavera de 2024. Per a les empreses i autònoms amb una facturació anual inferior, hauran d’implementar-la durant els següents dos anys de l’aprovació de la norma, és a dir, per a 2025. 

    Amb aquesta llei”, va detallar Beraza, “es busca establir un sistema descentralitzat que permeti maximitzar la cobertura de les plataformes i incorporar en tots els sectors la factura electrònica”.

    La sessió va comptar amb la presència a l’escenari del Departament Legal de Voxel, i va finalitzar amb una ronda de preguntes molt participativa.

    El delivery i el sector hoteler generen sinergies

    Un dels temes que va generar més debat va ser el delivery amb una ponència de Just Eat Spain, i dues talk shows amb professionals de la restauració, hoteleria i delivery. En aquest sentit, un dels temes més rellevants que es van tractar en el eProcurement Tech Summit va ser la incipient col·laboració entre les empreses de delivery i els hotels.

    Segons Manuel Del Soto, Business Development Manager de Just Eat Spain, “el gran repte és tenir la capacitat de cobrir serveis a nivell 360, cuidant de l’experiència de l’usuari i generant noves sinergies amb nous mercats, com l’hoteler”.

    Entre altres, es va posar en debat el model conegut com “Dark Kitchen” o “Cuines fantasma”, el qual permet que els hotels aprofitin les seves hores vall per a cuinar plats amb un servei de venda vinculat al delivery, com un e-commerce gastronòmic.

    “El nostre objectiu és que l’hoste se senti com a casa i es comporti com ho faria a casa seva: arriba a l’habitació, es posa una sèrie i demana menjar”, va comentar Javier Villanueva, director general de Silken Hotels.

    En general, les valoracions dels assistents de l’eProcurement Tech Summit són molt positives. Destaquen elements com, no solament la qualitat de l’audiència i de les ponències, sinó també el format, l’atmosfera i l’organització.

    Aquest és el resum del que va passar en aquesta edició: