• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El passat dimarts, 16 de juny, Voxel Caribe va participar en un seminari web organitzat per la Cámara de Comercio de Santo Domingo sobre els beneficis de la facturació electrònica i el seu estat actual al país. 

    Durant la conferència online, Gina Lovatón, Vicepresidenta a Voxel Caribe, va parlar sobre el paper de baVel, la plataforma de facturació electrònica, a la transformació digital del país i el pilot de facturació electrònica de la DGII. D’altra banda, Gilberto Calderón, Gerent IT en el projecte de la DGII a Voxel Caribe, va presentar el cas d’èxit de Nestlé, una de les primeres empreses a implementar la facturació electrònica a República Dominicana. 

    Evolució de la factura electrònica i la firma digital 

    I és que el país fa anys que treballa en la implementació d’un sistema de facturació per a tots els contribuents. El gener d’aquest mateix any, la DGII va presentar el sistema de facturació electrònica voluntari per a empreses i individuals. 

    Actualment, qualsevol empresa o individu pot adherir-se al sistema i començar a enviar comprovants fiscals electrònics (e-CF) a l’autoritat tributària. Durant el pilot, 4 de les 11 empreses van treballar amb baVel com a partner tecnològic: Nestlé, el Centro Cuesta Nacional (CCN), la Distribuidora Corripio i la Cervecería Nacional Dominicana.

    Així, a través de la plataforma baVel poden enviar factures electròniques, no només a la DGII, sinó també a tots els seus clients electrònics. Això els permet reduir les tasques administratives manuals, eliminar errors i agilitzar el procés de cobrament. A més a més, els hi aporta més grau de visibilitat en els processos, així com un augment de la seguretat i la integritat del document. 

    D’altra banda,  Iván Santana, Solucions Digitals a la Cámara de Comercio de Santo Domingo, també va parlar sobre la firma digital, element indispensable que acompanya una factura electrònica. La Cámara de Comercio fa més de 10 anys que emet firmes digitals i ajuda a les empreses a integrar la firma digital. 

    Cas d’èxit: Nestlé 

    En aquest sentit, Gilberto Abreu, IT Business Relationship Manager a Nestlé, va explicar el cas de la multinacional, una de les primeres empreses a implementar la facturació electrònica de la mà de la DGII i Voxel Caribe. 

    Segons Abreu, són molts els beneficis que els hi ha aportat, com la reducció de tasques manuals, la disminució d’errors i l’estalvi de temps i paper. Tot i això, destacava el paper del partner tecnològic com un dels elements més importants per al canvi: “Un dels factors clau va ser tenir a Voxel Caribe com a partner tecnològic, ja que ens va simplificar la part tècnica”, afirmava. 

    I va concloure: “com més empreses comencin a utilitzar el sistema de facturació electrònica de la DGII, més beneficis obtindrem entre tots”. 

    El seminari web va comptar amb la participació de més de 150 persones a Zoom i més de 100 visualitzacions a Youtube. Pots recuperar-lo aquí: