• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    La setena edició del Bavel Travel Summit es reafirma com un esdeveniment de referència, tornant a posar Barcelona en el lloc de trobada de líders del sector turístic i dels pagaments B2B (business to business).

    Els dies 14 i 15 de juny, el Bavel Travel Summit va reunir més de 160 professionals de la indústria dels viatges de 16 països diferents. Els assistents del Summit van tenir l’oportunitat de viure un esdeveniment únic en el sector barrejant ponències, taules rodones, i activitats de networking i “FUN-working”.

    En total, 18 líders de la indústria van participar en 13 conferències i debats analitzant les tendències més recents i significatives del sector. El 63% de les persones assistents van ser perfils directius, i es van confirmar més de 80 reunions en les sessions de speed networking.

    El Bavel Travel Summit 2022 va comptar amb la participació de 10 sponsors, els quals van fer possible l’esdeveniment. Mastercard, Kantox, Amadeus, Nium, XanderPay, Wex, Diners Club International, Visa, Pax2Pay i Nuvei, conformen tal grup.

    La necessitat de retrobament de la indústria

    Amb les circumstàncies generades per la pandèmia, així com la parada de l’activitat de moltes indústries, però especialment la turística, esdeveniments com el Bavel Travel Summit són una oportunitat per a l’impuls del sector. En aquest cas, resulta encara més significatiu, coincidint novament amb l’auge del turisme.

    En aquest sentit, Spencer Hanlon, Global Head of Travel Payments, Head of EMA (Europe and the Middle East) a Nium, va comentar: “tots necessitem tornar a connectar-nos, per a poder donar servei a la demanda que està disparant el sector dels viatges”.

    “Connectar de nou amb tota la gent que no he vist durant els últims 2 anys i mig i veure’ls, cara a cara, per a parlar de les tendències del sector, però també per a saber com els ha anat”. Aquesta va ser la resposta de Marc Padrosa, Global Industry Director a Kantox, en preguntar-li respecte a la seva participació al Bavel Travel Summit.

    L’esdeveniment va incloure activitats per a fomentar, encara més, la interacció i entreteniment de les persones assistents. El Tapes Hunt (circuit de tapes per bars típics de la ciutat), les activitats de ioga i jogging, i la realització d’una Haka (dansa motivacional maori), són algunes d’elles.

    L’era de l’automatització i del payment manager

    Ana Arjones, Director – Market Development Travel, Enterprise Partenariat a Mastercard, va assegurar que “fins al moment, els pagaments han estat molt manuals, han requerit molta intervenció, i l’automatització ho resoldrà, així com alliberarà molt de temps a les companyies perquè se centrin en el que realment han de fer”.

    Xavier Ginesta, president de Voxel va explicar que la pandèmia ha forçat a la indústria a digitalitzar-se i va afirmar que “en aquesta nova era post-pandèmia els pagaments entre empreses del sector turístic seran gestionats per ‘payment managers’. A més, va explicar que Voxel ha aprofitat aquests dos anys per a invertir en innovació i desenvolupar Bavel Pay. Aquesta solució automatitza tot el procés de pagament i permet una major agilitat, flexibilitat i cobrir totes la necessitats dels pagaments B2B.

    Bona part de les sessions, com la de Mike Carlo, Hedna Board Member i CEO a XanderPay, han coincidit en el fet que “el payment manager obre una porta a la innovació” i que “la clau és que amb la innovació i la disrupció ha d’haver-hi cooperació”.

    Tercera edició dels Voxel Awards

    Durant el sopar de gala del Bavel Travel Summit va tenir lloc la tercera edició dels Voxel Awards. Els premis, lliurats per companys de Voxel als corresponents clients, van fer referència als quatre valors corporatius de la companyia. Les empreses guardonades van ser: Anex Tour per “Challenge Maniacs”; DER Touristik per “FUNtastic Team Players”; TUI per “People Freaks”; i W2M Travel per “Change Lovers”.

    Aquest acte va clausurar el Bavel Travel Summit 2022, del qual Xavier Ginesta va destacar: “hem vist el poder de la col·laboració en acció” i “ha estat l’esdeveniment més inspirador de tots els esdeveniments que hem fet”.

    Aquest és el resum del que va passar en aquesta edició: