• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    La 6a edició del baVel Travel Summit va reunir el passat 22 i 23 de maig a Barcelona a més de 190 professionals de la indústria turística que van tenir l’oportunitat de viure un esdeveniment únic al sector, en el que es van barrejar activitats de networking, ponències i taules rodones sobre la innovació als pagaments B2B i les tendències tecnològiques en facturació electrónica en aquest sector.

    Els avenços en la implantació de l’Open Payment Alliance, una iniciativa d’HEDNA per crear un canal de pagaments B2B específic per a la indústria turística, van ser els protagonistes de la sessió més valorada del Summit. “L’any passat vam presentar formalment l’OPA, aquest any ja estem parlant dels primers pilots, i l’any que ve estarem compartint els primers casos d’èxit”, destaca Xavier Ginesta, president de Voxel Group.

    Ginesta va presentar la primera versió operativa del Payment Manger, l’equivalent del Channel Manager pel procés de pagament, i va explicar que actualment ja existeixen diversos pilots en funcionament que compten amb la participació d’hotels i OTAs, tant per optimitzar el flux de les VCCs, com per a les BTGs (Bank Transfar Guarantee), una nova forma de pagament alternatiu a les targetes virtuals que presenta diversos avantatges per als hotels. El principal objectiu de l’OPA és optimitzar el procés de pagament de forma independent al canal de reserves i, en el cas de les BTGs, fins que els diners estan al compte del proveïdor.

    Les VCCs, el mètode de pagament més utilitzat

    A l’àmbit de les VCCs, a més, Mastercard, Barclaycard i Visaprincipals espònsors de l’esdeveniment – van participar en un panel en el qual les targetes virtuals i el seu ús a la indústria turística van ser els protagonistes. Les tres empreses van defensar el paper fonamental que aquest mètode de pagament juga i seguiran jugant a la indústria turística i realçaran la importància de col·laborar i escoltar els usuaris per seguir millorant i llançant noves solucions. Quant a les tendències a curt termini dels pagaments B2B, Rohnny Swennen, Director a Mastercard Enterprise Partnership va defensar la importància de l’interconnectivitat, la integració i l’intercanvi de dades per aconseguir majors beneficis de processament. D’altra banda, José Cuevas, Director Global B2B Partnerships a Visa Business Solutions va destacar la importància de col·laborar i treballar en conjunt per crear una bona experiència d’usuari. Finalment, David Price, MD, Head of Corporate a Barclaycard Commercial Payments va explicar que la innovació ha de ser el resultat del què vol el proveïdor amb el què vol el comprador, amb noves capes de valor i nous beneficis.

    A l’àmbit de pagaments, els assistents al Summit van poder conèixer les idees d’un gegant tecnològic com Amazon, de part de Thomas Gmelch, Head of Travel & Mobility a Amazon Pay, qui va compartir amb l’audiència la necessitat de diferenciar-se, en un mercat d’alta competència de preus, a través de l’experiència de l’usuari i, concretament, dins el procés de pagament de la indústria turística.

    El feedback com element clau de negoci

    Entre les sessions del baVel Travel Summit d’aquest any, també han destacat les experiències d’hotelers com Javier Mármol, VP Experience & Quality a NH Hotels Group, qui va explicar el procés mitjançant el qual el grup hoteler està modificant tots els seus serveis a partir del feedback que ha rebut dels seus clients. Entre altres avanços, Mármol va comentar el procés del check-in automàtic amb el que ja compten alguns hotels i va avançar els pròxims passos cap a l’àmbit de l’intel·ligència artificial.

    D’altra banda, Sergi Mesquida, Automation & Innovation Manager a Hotelbeds va compartir amb els assistents l’estratègia d’innovació oberta d’aquest bedbank de referència internacional. Aquesta passa tant per la identificació d’innovació interna com externa, sigui col·laborant amb startups o emprenedors, com adquirint companyies que puguin aportar valor a les diferents estratègies sectorials.

    Finalment, els aspectes relacionats amb la regulació PCI i el frau van ser els protagonistes d’un panel que va comptar amb la visió de mitjans de pagament – XanderPay – , hotels – Melià Hotels International – i OTAs – Booking.com.

    Al sopar de gala del Summit es va celebrar la segona cerimònia d’entrega dels Voxel Awards, els guardons que reconeixen l’evolució de les companyies clients de Voxel amb relació als valors corporatius de l’empresa. Els guardons d’aquesta segona edició han sigut: Kuoni, a la categoria de “Change Lovers”; Jet2Holidays a la categoria de “People Freaks”; FastpayHotels a la categoria de “Challenge Maniacs” i RIU Hotels & Resorts a la categoria de “FUNtastic Team Players”.

    Segona edició dels Voxel Awards

    L’entrega de premis va tancar la segona jornada del baVel Travel Summit, del qual Xavier Ginesta, president de Voxel, destaca que “s’ha consolidat com l’esdeveniment de pagaments B2B de referència a la indústria turística”. L’esdeveniment també compta amb diverses sessions de Speed Networking, en les que es va realitzar més de 140 reunions, i amb una activitat de Funworking que va facilitar les relacions personals a un entorn distès entre guinguetes de la platja de Barcelona.

    Si no vas poder assistir aquest any al baVel Travel Summit, no et perdis cap detall aquí: