• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    La implementació de la factura electrònica per a les institucions públiques (B2G) està avançant a Europa. I Estònia, país més avançat en la digitalització de la societat, no es vol quedar enrere. A partir de l’1 de juliol de 2019, Estònia implementarà l’obligatorietat de la facturació electrònica B2G, o, en altres paraules, l’enviament de factures de les empreses al govern estonià.

    Des d’abril d’aquest any, i tal com indica la Directiva Europea 2014/55/UE de facturació electrònica, totes les administracions públiques d’Europa estan obligades a poder rebre i processar factures electròniques que compleixin amb la normativa europea (amb el format EN 16931-1). Estònia, però, ha decidit obligar a l’enviament de factures electròniques al sector públic estonià.

    L’Agència Tributària estoniana, el Centre de Registres i Sistemes Informàtics (RIK, per les sigles en estonià), mantindrà el seu programa de facturació electrònica e-Financials, amb el que les empreses hauran d’enviar i rebre factures electròniques amb l’administració pública. D’aquesta manera, Estònia s’uneix a la majoria de països Europeus i estén la seva legislació en facturació electrònica.

    Novetats legislatives

    En el sector de la indústria turística és necessari estar al corrent de les últimes actualitzacions en legislació de facturació electrònica, ja que una cadena hotelera pot arribar a processar entre 3 i 6 milions d’anys. Segons dades de Statics Estonia, més de 3,5 milions de turistes van visitar el país el 2018.

    Si tens més dubtes sobre facturació electrònica, pots visitar el nostre mapa interactiu on trobaràs totes les novetats legislatives europees, així com la regulació de cada país i els requisits necessaris per processar i emetre factures.