• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    baVel, la plataforma de facturació i pagaments electrònics de Voxel Group, líder del sector turístic, ha elaborat el ‘Panorama de la factura electrònica a Europa’, un mapa interactiu que detalla l’estat de cada país en temes de facturació electrònica. El mapa també especifica l’entrada en vigor de noves lleis i està contínuament actualitzat amb noves obligatorietats sobre facturació electrònica per a cada país. En alguns països, el mapa interactiu de baVel també inclou una guia detallada dels requisits per utilitzar la factura electrònica a la regió.

    El 18 d’abril de 2019, totes les administracions públiques centrals dels estats membres de la UE hauran d’estar preparades per rebre i processar factures electròniques d’acord amb la directiva europea 2014/55/UE. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de dotar les empreses amb una eina de suport enfront el canviant marc legislatiu europeu de facturació electrònica, baVel ha llançat aquest mapa interactiu.

    La directiva europea és només un pas cap a la normalització i estandardització de l’ús de la factura electrònica en tots els àmbits (B2G, B2B, B2C). De fet, segons l’Agenda Digital d’Europa, la factura electrònica és una prioritat política. Per al sector privat, aquesta directiva no suposa cap obligatorietat, però si la possibilitat de començar a utilitzar la e-factura amb totes les administracions públiques d’Europa.

    La normalització en l’ús de la factura electrònica està més aprop del que imaginem. Ara és el torn de les administracions públiques, però ja hi ha moltes empreses privades que porten anys amb un sistema robust de facturació electrònica implantat”, explica Àngel Garrido, CEO de Voxel Group. “Comprendre la complexitat legislativa de la factura electrònica dota a les empreses d’un major poder de decisió i d’una millora pel que fa als negocis”, conclou Garrido.

    La factura electrònica al sector turístic

    Si hi ha un sector en que les transaccions electròniques estiguin en auge, aquest és el turístic. El sector travel és altament transaccional, el que significa que per la naturalesa del seu negoci genera milions de factures i transaccions al cap de l’any. La gestió i el processament manual de totes aquestes factures són una font de grans i històriques ineficiències per a les empreses turístiques.

    Segons dades de baVel, una cadena hotelera de nivell internacional pot arribar a processar entre 3 i 6 milions de factures a l’any, mentre que una agència de viatges o un tour operador superaria el milió de factures anuals; i un bedbank internacional pot processar més de 10 milions de factures a l’any.

    La digitalització del procés de facturació aporta múltiples beneficis a les empreses: automatització de processos manuals, reducció d’errors, augment de la productivitat, control documental, reducció de l’ús del paper, major eficiència de cobrament… baVel, la plataforma de facturació electrònica de Voxel Group, especialitzada per al sector turístic, està especialment dissenyada per a fluxos de la indústria turística i el canal HORECA i aporta beneficis extres, com la traçabilitat, la conciliació automàtica, la compatibilitat amb sistemes de gestió universal i la possibilitat de tancar el cicle de facturació automatitzant, també, els pagaments B2B.

    La factura electrònica a Europa

    L’auge de la factura electrònica a Europa és un fet. Segons l’Associació de proveïdors de servei de facturació electrònica europea (EESPA per les seves sigles en anglès), l’ús de la factura electrònica va augmentar un 23% el 2017, el que va comportar 1.900 milions de e-factures més que el 2016. De fet, a Itàlia ja és obligatori utilitzar la factura electrònica tant en B2G com en B2B.

    A Espanya, la factura electrònica és obligatòria des del 2015 a l’entorn B2G (factures emeses a l’administració) i la seva utilització està cada vegada més generalitzada al sector privat. Segons les últimes dades, al 2017 més de 156,6 milions de factures eren electròniques a Espanya, amb un augment del 32% respecte l’any anterior.