• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    La 6a edició del baVel Travel Summit ha començat aquest matí a Barcelona. Més de 200 professionals de la indústria turística en l’àmbit internacional s’han citat en un esdeveniment consolidat en el sector que organitza cada any Voxel Group, l’empresa especialitzada en facturació electrònica i pagaments.

    La primera taula rodona ha confrontat l’eterna discrepància entre els equips de vendes i finances, amb representants d’ambdues visions: Melià i New World Travel, on van abordar com la tecnologia pot ajudar a alienar estratègies. “La tendència és anar cap a mètodes de prepagament i tarifes flexibles”, expliquen des de Melià.

    Àngel Garrido, CEO de Voxel Group, ha moderat un panel sobre les tendències de la facturació i els pagaments electrònics a la indústria turística, en el que han participat representants de MTS, Kuoni i Booking.com, i s’ha centrat en com la tecnologia i els marcs legals de cada país estan redefinint la indústria i treballant per permetre pagaments electrònics instantanis optimitzats.

    Els pagaments B2B també han sigut protagonistes de les ponències d’Ingenico, eNett i Kantox, també espònsors de l’esdeveniment.

    Empreses sociocràtiques, àgils i orientades al client

    Javier Mármol, VP Experience & Quality a NH Hotels Group, ha explicat el procés pel qual el grup hoteler està modificant tots els seus serveis a partir del feedback que ha rebut dels clients. De fet, alguns hotels de la cadena ja compten amb un procés de check-in totalment automàtic i segons Mármol “encara queda molt per arribar, com la intel·ligència artificial, per exemple”.

    Un procés pel qual Voxel Group també està passant. De fet, Adrián Perreau, CIO de Voxel Group, ha exposat, en una sessió molt dinàmica, el canvi organitzacional en el qual Voxel Group s’ha vist immers durant els últims dos anys. Un canvi que ha permès a l’empresa millorar els seus processos interns, posar el client al centre de tot el que fa (Customer Centricity) i augmentar la productivitat de tots els seus equips utilitzant metodologies àgils i Sociocràcia 3.0, que ja forma part de la cultura empresarial de la companyia. “Aquest tipus de metodologies també ajuden a fidelitzar i retenir el talent dins de les empreses”.

    La segona jornada del baVel Travel Summit 2019 es centrarà principalment en el futur dels pagaments B2B a la indústria turística i acollirà, entre d’altres, una taula rodona amb tres de les empreses líders en l’àmbit internacional: Mastercard, VISA i Barclaycard. Demà també se celebrarà la segona edició dels Voxel Awards i el divendres, Voxel Group tancarà l’esdeveniment amb una jornada de workshops dedicada a tots els seus clients.