• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El Bavel Travel Summit 2023 ha tancat la seva novena edició amb la presència de més de 220 professionals del sector turístic. Aquest esdeveniment internacional ha estat organitzat per Voxel, empresa líder en solucions tecnològiques de facturació i pagament electrònic, i ha tingut lloc a l’Hotel Melià Sitges.

    El CEO de Voxel, Àngel Garrido, ha destacat el paper de la tecnologia com una eina d’automatització en la indústria turística. Segons Garrido, la digitalització de les factures obre la porta a automatitzar altres processos amb l’objectiu de digitalitzar tota la cadena de valor.

    Les dones, impulsores del lideratge

    En aquest sentit, la segona jornada del congrés ha reflexionat sobre la presència de les dones en el sector tecnològic. Alexandra Limerick, Senior director Product de WEX, ha explicat que la proporció d’homes i dones en el sector tecnològic és de 3 homes per cada dona. Amb la voluntat de canviar aquesta realitat, Limerick ha posat de relleu que “en una empresa amb més de 3 dones en llocs directius, s’aconsegueixen uns millors resultats corporatius”.

    Per part seva, Mar Muñoz, directora general d’online i innovació d’Avoris, ha destacat el paper de l’automatització i l’ús d’eines basades en intel·ligència artificial per a optimitzar processos, recollir dades i analitzar-les en temps real.La personalització de les opcions de pagament ha estat un dels pilars més importants de la nostra estratègia, el poder oferir proactivament la forma de pagament preferida de cada hoste aporta un valor afegit que ajuda a fidelitzar-lo”, ha conclòs.

    Ana Arjones, directora de Travel Industries de Mastercard, ha posat el focus sobre la importància d’automatitzar els pagaments per a reduir el nombre de gestions manuals i optimitzar al màxim el rendiment dels treballadors del sector. “Els recepcionistes d’hotels inverteixen entre un 10% i un 15% del seu temps a processar pagaments“, declarava. De la mateixa manera, Arjones ha destacat que aproximadament el 60% dels pagaments provinents del canal indirecte de vendes requereixen intervenció manual per part dels hotels, la qual cosa pot resultar en un alt nivell de rebutjos quan es processen uns certs pagaments com les targetes virtuals (fins a un 23%). En aquest sentit, Mastercard i Voxel estan treballant conjuntament en una solució per a automatitzar aquests pagaments i la seva reconciliació.

    La regulació i implantació de la factura electrònica obligatòria

    Segons Héctor Martín, vicepresident de vendes globals de Voxel, la factura electrònica està experimentant una ràpida implementació a nivell global, fins i tot en països que històricament no han tingut una cultura de pagament d’impostos, com l’Aràbia Saudita, Emirats Àrabs o els Estats Units, convertint-se en una tendència global indiscutible.

    La factura electrònica obligatòria ens presenta un desafiament considerable, ja que implica una actualització constant d’informació. Per això, és important comptar amb l’automatització de determinats processos per a assegurar l’eficàcia de les operacions”, ha subratllat Martín, qui recorda que la Unió Europea té la intenció d’estandarditzar aquest procés per a 2028.

    En última instància és important destacar el protagonisme que ha guanyat la intel·ligència artificial (IA) en aquest congrés pel seu paper revolucionari en el sector turístic, amb viatges i experiències millorades i personalitzades per als clients. En aquest context, les companyies que comptin amb eines basades en IA i tecnologia de tractament de dades tindran la capacitat de convertir-se en líders del sector i les empreses de viatges de segment mitjà tindran l’oportunitat de ser més competitives enfront de les empreses de viatges de luxe.

    L’esdeveniment ha estat patrocinat per WEX, TerraPay, Worldpay de FIS, Mastercard, Outpayce from Amadeus, NIUM, XanderPay i Airplus International, a més del suport de Host, MEWS, Oracle, prohotel i QuoHotel.