• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    Els estats federats són els responsables de transposar la directiva europea de facturació electrònica

    La factura electrònica B2G avança a Alemanya. Des del 18 d’abril del 2020, les administracions públiques alemanyes a nivell federal estan preparades per a rebre i processar factures electròniques, d’acord amb la Directiva Europea 2014/55/EU. No obstant això, la factura electrònica B2G no es va consolidar al país fins el mes de novembre passat. Des del 27 de novembre del 2020 tots els proveïdors de l’administració pública estan obligats a emetre factures electròniques als organismes públics federals.

    La pràctica, en mans dels Estats Federats

    La llei alemanya de factura electrònica, E-Rechnungs-Gesetz, delega en els estats federats la transposició de la directiva europea. A la pràctica, això significa que cada estat federat pot desenvolupar les seves pròpies especificacions per a aplicar la directiva europea.

    Així, Alemanya té un marc comú de facturació electrònica, però els estats federals poden desenvolupar els seus propis models. Els estats federats poden usar l’estàndard de facturació electrònica XRechnung o crear el seu propi estàndard. També poden usar la plataforma de facturació electrònica del govern, Zentrale Rechnungseingangsplattform OZG-RE, desenvolupar la seva pròpia plataforma o usar altres sistemes.

    En cas de desenvolupar la seva pròpia plataforma, aquesta ha d’oferir la connexió per PEPPOL obligatòriament.

    Alguns dels estats que han desenvolupat la seva pròpia plataforma són:

    • Baden-Württemberg, a través del portal de factures local service-bw.de.
    • Baixa Saxònia, a través del portal de factures local Zentrale E-Poststelle.
    • Bremen, a través del portal de factures local zERIKA.
    • Hamburg, a través del portal de factures local Elektronische Poststelle.
    • Renània del Nord-Westphalia, a través del portal de factures local vergabe.NRW.
    • Renània-Palatinat, a través de portal de factures local ZRE RLP (E-Rechnungsportal Rheinland-Pfalz).
    • Saxònia Anhalt, a través de portal local E-Rechnungsportal.
    • Schleswig-Holstein, a través d’un portal de factures local.

    Altres estats com Berlín, Brandenburg, Mecklenburg-Pomerània, Saxònia i Turíngia han optat per usar el portal central OZG-RE. A Hessen, Baviera i Sarre encara no s’ha establert un sistema central de recepció.

    Una sola connexió per a totes les administracions

    La disparitat de plataformes i portals en cadascun dels estats federals pot dificultar el lliurament de les factures per part dels proveïdors. Per això, el més senzill per a les empreses amb un volum alt de factures a lliurar a diferents administracions públiques a Alemanya és utilitzar la connexió PEPPOL a través d’un proveïdor certificat.

    baVel, la plataforma de facturació i pagaments electrònics de Voxel, està certificada com Access Point per a la plataforma PEPPOL, garantint així la connexió amb totes les administracions públiques alemanyes i també amb la resta d’administracions públiques d’Europa.