• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    Voxel i 24 empreses més són cofundadores del primer Cluster de Catalunya dedicat exclusivament a la tecnologia aplicada al turisme.

    Després de tres anys de feina prèvia, neix el Tech Tourism Cluster de Catalunya. L’organització, impulsada per la Generalitat de Catalunya per mitjà d’ACCIÓ, està formada per 24 empreses, centres tecnològics, universitats i agents. En total, el conjunt d’empreses i agents membres dona feina a 1.700 persones del sector del turisme i de l’aplicació de les TIC, i factura 254 milions d’euros.      

    Qui conforma el Tech Tourism Cluster?

    Els socis fundadors del Cluster es dediquen a la tecnologia de viatges, la consultoria, la gestió de reserves i connectivitat, la facturació electrònica o el software de gestió d’establiments, entre d’altres. 

    Els membres de la nova agrupació són: Prestige, The Hotels Network, Voxel, Beroni Informatica, Amadeus, Vueling, CETT (Barcelona Shool of Tourism, Hospitality and Gastronomy de la UB), el Gremi Hotels de Barcelona, el CoE in Tourism Innovation d’Eurecat, GNA Hotel Solutions, SIRT, l’IQS (Institut Químic de Sarrià), Catalonia Hotels, The Net Revenue, Sekuenz, Efimatica, Persapia, James & Rita, Tourknife, Engisoft, Vivential Value, eMascaró, Diskover Catalonia i Viajes para ti.

    Quins són els objectius del Tech Tourism Cluster?

    El Cluster té per objectius millorar la competitivitat de les empreses del sector turístic i tecnològic i potenciar-ne la internacionalització. També la captació de talent i l’acceleració en la incorporació de noves tecnologies. Conseqüentment, vol convertir Catalunya en un referent en tecnologia turística.

    Per a Voxel, que a més a més forma part de la junta del Cluster, és una oportunitat per establir i enfortir noves sinergies. També per constituir una xarxa més forta d’empreses del sector amb difusió internacional

    Quin és el pla de treball del Tech Tourism Cluster?

    Des del 2019 s’ha realitzat una anàlisi del sector per a comprendre quina era la seva cadena de valor, identificar-ne els actors i determinar els seus principals reptes estratègics. 

    Un dels reptes més capitals és la generació de valor compartit establint un programa pilot per ajudar a les empreses del sector a desenvolupar estratègies per crear valor econòmic, social i mediambiental.

    Un cop constituït i presentat el Cluster, els següents mesos es treballarà en activitats per connectar als membres associats i generar noves iniciatives. Una d’aquestes actuacions, a tall d’exemple, és la realització d’un pla d’internacionalització del Cluster, que inclourà la connexió amb altres agrupacions empresarials o la participació agrupada al World Travel Market de Londres, principal fira del sector turístic a Europa.