• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    S’aprova l’avantprojecte de llei que farà imprescindible la factura electrònica B2B a Espanya.

    Amb l’objectiu d’apostar pel creixement econòmic i augmentar la productivitat, Espanya avança en la seva aposta per la e-factura B2B. Amb aquesta idea, el Consell de Ministres ha aprovat l’Avantprojecte de Llei de Creació i Creixement d’Empreses.

    L’avantprojecte de llei s’inclou en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, un instrument per a mitigar els efectes de la pandèmia per coronavirus.

    Quan entrarà en vigor la factura electrònica B2B obligatòria a Espanya?

    Una vegada entri en vigor la llei (article 12), el govern haurà de realitzar i aprovar un desenvolupament reglamentari que contindrà les especificacions de la facturació electrònica. Fins passat un any de l’aprovació del reglament, no entrarà en vigor l’obligatorietat de la facturació electrònica.

    Per tant, l’obligatorietat de la factura electrònica B2B a Espanya s’implementarà escalonadament:

    • Primer, després de l’any de l’aprovació del reglament, per a les empreses i autònoms la facturació anual dels quals sigui superior a 8 milions d’euros.
    • En segon lloc, durant els següents 3 anys de l’aprovació del reglament, per a les empreses amb facturació anual inferior i autònoms.

    Tot apunta que en els pròxims 2 anys la factura electrònica B2B serà una realitat a Espanya.

    Quins són els objectius de la factura electrònica B2B a Espanya?

    L’impuls de la facturació electrònica té múltiples beneficis. Des del punt de vista del govern, un dels elements que permet mitigar l’e-factura és la morositat en les operacions comercials. Però hi ha més objectius: la digitalització de les relacions, la disminució de costos de transacció i el foment de la transparència.

    A les pròpies empreses, els aporta més avantatges com la reducció d’errors, una millor traçabilitat de les factures, i agilitat de cobrament.

    Què fan altres països en relació a la factura electrònica?

    Espanya segueix el model de països europeus que també s’estan plantejant mesures d’obligatorietat com Bèlgica, Alemanya o França. L’adopció de la factura electrònica a Europa està sent una tendència cada vegada més generalitzada.

    Si la teva empresa encara no usa l’e-factura i vols avançar-te a la legislació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Escriu-nos a [email protected] o visita la nostra pàgina web. baVel és la plataforma de facturació electrònica de referència en el sector turístic i HORECA a Espanya i en el món.

    Si no et vols perdre cap novetat legislativa, subscriu-te a la nostra newsletter mensual.