• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El nou govern de coalició ha confirmat la seva intenció d’establir la factura electrònica B2B obligatòria en tot el país en els pròxims anys.

    Una de les primeres coses que ha fet el recentment estrenat govern de coalició és apostar per la factura electrònica B2B obligatòria a Alemanya. El principal objectiu d’aquesta mesura, que encara no té data d’implementació, és lluitar contra el frau fiscal.

    Alemanya té molta feina per davant per a definir com serà aquesta obligatorietat i com s’implementarà. No obstant això, el govern alemany ja ha expressat la seva intenció d’adoptar un model similar al SdI d’Itàlia o al model francès. Aquests països han optat per un sistema clearance, en el qual els contribuents envien la factura a l’administració pública i aquesta la valida en temps real abans de lliurar-la al receptor.

    Implementar un sistema de facturació electrònica B2B a Alemanya serà tot un repte, ja que els 16 estats federats tenen el seu propi funcionament. Per aquesta raó, en els pròxims mesos veurem avanços molt significatius en aquesta matèria.

    L’estat de la factura electrònica a Alemanya

    Actualment, la factura electrònica B2B a Alemanya no és obligatòria però les empreses que volen poden usar-la per als seus processos interns.

    Tanmanteix, i d’acord amb la Directiva Europea 2014/55/EU, els proveïdors de l’administració pública sí que han d’usar l’e-factura per a les seves transaccions amb organismes públics (B2G) des del passat 27 de novembre del 2020.

    Per a complir amb la Directiva Europea, cada estat federat ha tingut llibertat per a establir el seu propi model, seguint sempre els mínims marcats per la llei alemanya de factura electrònica, E-Rechnungs-Gesetz. Obtingues més informació de com funciona la factura electrònica B2G a Alemanya aquí.

    La factura electrònica B2B a Europa

    Recentment, estem veient com molts països europeus estan treballant per a implementar la factura electrònica B2B obligatòria al seu país. Primer va ser Itàlia, i més recentment França, Polònia, Espanya… És una tendència imparable que obliga a administracions públiques i a empreses privades a modernitzar els seus sistemes de facturació.

    La implementació de la factura electrònica és una oportunitat única per a digitalitzar els processos d’una empresa, optimitzar el seu funcionament i estalviar temps i diners.

    baVel és la plataforma de facturació electrònica líder en el sector turístic a nivell mundial i en el canal HORECA a Espanya. Si vols saber com podem ajudar a implementar la factura electrònica B2B en la teva empresa, escriu-nos a [email protected] i un expert de l’equip es posarà en contacte amb tu.