• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El Consell Europeu permet que França imposi l’ús obligatori de la factura electrònica B2B.

    El 17 de gener, el Consell Europeu va autoritzar a França a introduir la factura electrònica B2B obligatòria vigent entre l’1 de gener de 2024 i el 31 de desembre de 2026.

    Després de l’aprovació per part de la Direction Générale des Finances Publiques (DGFiP) de la Llei de Pressupostos en què es va aprovar l’obligació d’usar la factura electrònica B2B, tot està de cara perquè l’obligatorietat de la factura electrònica sigui una realitat.

    Quines són les dates clau per a les empreses?

    La implementació de la factura electrònica B2B a França serà la següent:

    • Empreses grans: a partir de l’1 de juliol de 2024. Es tracta de les empreses que tenen més de 5.000 empleats i més de 1.500 milions d’euros de volum de negoci o 2.000 milions d’euros de balanç.
    • Empreses mitjanes: a partir de l’1 de gener de 2025.
    • Empreses petites: a partir de l’1 de gener de 2026. Són considerades petites aquelles empreses amb menys de 250 empleats, i amb menys de 50 milions d’euros de volum de negoci o 43 milions d’euros de balanç.

    Per tant, el procés d’implementació serà per fases i es durà a terme en 1 any i mig. Una vegada les empreses hagin completat aquest procediment, les factures en paper deixaran de ser vàlides com a comprovant de les transaccions o per a la deducció de l’IVA suportat.

    Quin model de facturació electrònica seguirà França?

    El país usarà un model de facturació anomenat clearance. Aquest model està agafant cada vegada més força, i ja és present en països com Itàlia i Mèxic. De fet, és el més utilitzat als països de Llatinoamèrica.

    Encara que sofreix variacions segons cada país, el model clearance estableix que l’estat intervé en l’enviament de les factures perquè pugui aprovar-les. A França, les companyies hauran de connectar-se a un proveïdor de serveis certificat (seguint les exigències de la DGFiP) o bé reportar les seves factures manualment a través de Chorus Pro. Chorus Pro és la plataforma de facturació electrònica del govern francès que avui dia ja s’usa per a les factures B2G.

    El procés de transició i adaptació que exigeix l’ús de la facturació electrònica pot ser tot un repte, i moltes empreses es recolzen en l’experiència d’un partner.

    Voxel desenvolupa solucions de digitalització de la cadena de valor. Bavel és la plataforma de referència de facturació electrònica en la indústria turística. Si vols saber com podem ajudar-te a implementar la factura electrònica B2B en la teva empresa, escriu-nos a [email protected] i un expert de l’equip es posarà en contacte amb tu. També pots obtenir més informació en la nostra web.