• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    Palladium Hotel Group, un dels grups hotelers més importants d’Espanya, ha iniciat el procés de digitalització de tota la seva cadena d’aprovisionament a través de baVel, la plataforma de facturació i pagaments electrònics líder en el sector turístic i canal HORECA de Voxel.

    El projecte de digitalització, que s’iniciarà aquest any amb quatre hotels pilot i culminarà el 2022 amb la incorporació de tots els establiments, té com a objectiu optimitzar i automatitzar els processos del departament de compres tant de les oficines centrals de Palladium Hotel Group com de tots els seus hotels.

    El projecte comprèn la digitalització de l’emissió de comandes, la recepció d’albarans i la recepció del 100% de les factures, independentment del format (paper, pdf, xml) o de l’origen (correu postal, email). També la implantació d’un flux intern d’aprovació de factures, el mòdul de conciliació de tots aquests documents i la posterior integració amb l’ERP de l’empresa. I tot això a través d’una única plataforma – baVel – que compta amb una tecnologia robusta i segura que compleix amb totes les exigències legislatives en tots els països en els quals opera el grup.

    Per aconseguir-ho, baVel s’integrarà amb l’ERP de Palladium Hotel Group i establirà la connexió amb tots els proveïdors i creditors del Grup. Actualment, i gràcies a l’àmplia xarxa que baVel ha anat teixint durant més de 20 anys, més del 30% dels proveïdors de Palladium Hotel Group en l’àmbit internacional ja formen part de la xarxa baVel i podran començar a operar electrònicament amb la cadena hotelera en la primera fase del projecte. En els quatre hotels pilot això suposa entre el 40% i el 50% del volum de factures de cada un.

    Optimització, estalvi i eficiència

    Palladium Hotel Group implanta d’aquesta manera un nou sistema que substitueix als processos manuals i redueix l’ús del paper, optimitzant l’eficiència en la gestió de les més de 64.000 factures de més de 4.000 proveïdors i creditors amb els quals compta la companyia. La tecnologia de baVel aplicada als processos d’aprovisionament contribueixen a reduir possibles errors, i també permeten un augment de la productivitat, el control documental i la traçabilitat, i la desmaterialització, impactant positivament en el cashflow de l’empresa. A més, la digitalització d’aquests processos facilita l’expansió i el creixement de les empreses.

    En paraules d’Àngel Garrido, CEO de Voxel, “Cada vegada més empreses s’adonen de la importància d’automatitzar tots els processos de l’empresa i no només els relacionats directament amb el client final. En plena crisi, és important identificar aquells processos que no aporten valor a l’empresa, automatitzar-los i dedicar recursos a les coses realment importants: augmentar l’eficiència de la companyia i estar llestos per reactivar l’activitat tan aviat com es pugui”. 

    Per la seva banda, Moisés García, Director Corporatiu d’Administració i Finaces de Palladium Hotel Group, explica que “per a nosaltres aquest és un projecte estratègic a fi d’impulsar la transformació digital de la companyia, una aposta per digitalitzar el procés logístic i l’eficiència de l’àrea de comptes a pagar. Per al desenvolupament d’aquest, hem volgut anar de la mà de baVel, empresa amb la qual portem molts anys treballant en l’emissió de factures electròniques i en la qual ara apostem en la part de procurement, on també és referent en el sector hoteler. El projecte s’inicia a Espanya amb la ferma intenció que sigui un projecte global que puguem estendre a la resta de geografies en les quals opera Palladium Hotel Group”.

    Voxel i Palladium Hotel Group porten anys treballant junts en la digitalització i automatització de l’emissió de factures B2B. A més, el grup hoteler acaba de confirmar la seva participació en l’Early Adopters Program de Voxel, l’objectiu del qual és el d’impulsar l’adopció d’un nou canal de pagaments per a la indústria turística a través dels estàndards definits per la Open Payment Alliance.