60+ anys
d’experiència

Logo Valamar

Costa
adriàtica

Turisme
d’oci

El punt de partida

Amb 37 hotels i resorts i 15 càmpings, Valamar Riviera és l’empresa turística líder a Croàcia. Després de més de 60 anys en funcionament, el 2019 l’equip corporatiu va identificar una sèrie d’ineficiències en el seu procés de facturació.

En primer lloc, era un procés manual molt intensiu (imprimir, ensobrar, enviar…) i també costós, tant en temps com en diners. En segon lloc, en algunes ocasions les factures no arribaven al seu destí, la qual cosa provocava retards en els pagaments. En conseqüència, l’empresa es trobava amb una sèrie de factures sense cobrar al final de la temporada turística.

A més, Valamar Riviera solia redactar manualment informes periòdics que incloïen les factures enviades i els pagaments rebuts. Al ser un procés també manual, es podien produir errors. La necessitat de corregir aquests errors posteriorment provocava retards en tot el procés de facturació i cobrament.

Finalment, un dels clients corporatius més importants de l’empresa els va demanar rebre factures en format electrònic.

Amb tot, l’empresa hotelera va començar a buscar un partner tecnològic per a implementar la factura electrònica en tots els seus hotels.

Les factures no arribaven al seu destí, la qual cosa provocava retards en els pagaments.
“Els processos de negoci estan més simplificats ara.

Vlastimir Ivančić
Director d’IT i atenció al client.

La solució

Valamar Riviera va decidir confiar en Voxel com el seu partner de facturació electrònica per als seus clients corporatius a Europa.

El desplegament de Bavel Billing, la solució de facturació electrònica de Voxel, es va fer en dues fases: en primer lloc, es va començar amb un hotel pilot. I posteriorment, després de la pandèmia, es va implementar en la resta d’establiments de l’empresa croata.

La integració entre la plataforma Bavel i el sistema de gestió de Valamar va ser òptima i sense friccions, principalment gràcies a la col·laboració dels equips de les dues companyies.

Els resultats

Després de finalitzar el primer any amb Bavel Billing en ple funcionament, Valamar Riviera ha emès 5.700 factures electrònicament. És a dir, un 20% de les seves factures B2B. Al llarg del 2022, l’empresa hotelera s’ha connectat amb els seus principals clients B2B per a intercanviar factures electròniques: TUI, Der Touristik, OTS, Jet2Holidays… I, encara que el procés de facturació ja està plenament digitalitzat, Valamar Riviera continua treballant conjuntament amb Voxel per a connectar-se amb més clients B2B, sobretot a la regió d’Europa.

“Un dels principals beneficis d’utilitzar Bavel Billing és la digitalització i automatització de processos” explica Vlastimir Ivančić, director d’IT i atenció al client. I és que, el procés de facturació, que abans es feia de manera manual, ara està 100% automatitzat. I això significa que les persones encarregades de gestionar les factures han guanyat un 20% de temps, que ara poden dedicar a tasques que aporten major valor al negoci.

Un altre dels beneficis més importants per a l’equip de Valamar Riviera és la millora que han aconseguit en el cobrament de les factures.

Gràcies a la factura electrònica, el 100% de les factures estan cobrades en finalitzar l’any davant del 35% que estaven cobrades abans d’usar aquesta tecnologia.

Finalment, l’equip de Valamar també destaca el fet de tenir informes periòdics elaborats automàticament i una mateixa plataforma on poder consultar totes les factures. “Els processos de negoci estan més simplificats ara”, comenta Ivančić.

Procés de
facturació 100%
digitalitzat
Emissió de
+5700 factures
automàticament

Augment 20% de
temps per tasques
de major valor

100% de les
factures cobrades
en finalitzar l’any
Informes
periòdics generats automàticament
Una mateixa
plataforma
per a totes les factures

Descarrega't el cas d'èxit aquí

Veure altres casos d'èxit