• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    El passat mes de juny us vam presentar l’Early Adopters Program (EAP) de l’Open Payment Alliance (OPA). 4 mesos i 20 empreses després, hem cregut oportú fer una actualització sobre com està avançant la implantació d’aquest estàndard de pagaments que revolucionarà el nostre sector. És per això que l’EAP ca ser el protagonista de l’última edició del baVel Digital Summit.

    L’EAP és un programa liderat per Voxel amb la col·laboració de Mastercard. El seu objectiu és impulsar l’adopció de l’Open Payment Alliance. Actualment, més de 20 empreses ja s’han sumat a la iniciativa. Algunes d’elles van explicar la seva experiència en l’esdeveniment digital.

    I és que l’Open Payment Alliance cobra més sentit que mai en l’escenari en el qual ens trobem actualment. Així ho va explicar en Xavier Ginesta, president de Voxel Group, a la sessió. Inicialment, l’OPA va ser concebuda com un canal de pagaments B2B per eliminar ineficiències i friccions en aquest procés. També com un canal per introduir nous mètodes de pagament, optimitzar els processos de pagament i els costos associats. En plena pandèmia, l’OPA s’ha alçat com un instrument per mitigar el risc d’impagament i genera confiança entre els actors del sector, gràcies a la traçabilitat, l’automatització i l’optimització de tots els processos relacionats amb el pagament.

    Open Payment Alliance, un estàndard amb el segell d’HTNG

    David Sjolander, COO a HTNG, va aportar la part tècnica de l’esdeveniment i va actualitzar l’estat del desenvolupament. “Els estàndards ja estan acabats i estem duent a terme alguns pilots. Estem a un pas de veure com l’Open Payment Alliance es converteix en una solució real per a la indústria turística”.

    Per la seva banda, Mike Carlo, membre del Consell dHEDNA, va explicar que l’adopció de l’Open Payment Alliance i la implantació del baVel Payment Manager –la peça central de l’OPA- contribuirà a fer que hotels i altres actors del sector tingui més control sobre els seus diners. “Hauríem de poder reduir entre un 1 i un 4% el cost d’un hotel amb només implementar pagaments eficients”.

    Aquesta sessió del Summit també va comptar amb la participació de Livia Vité, Head of Airline Partnerships a eNett. En la seva opinió, la indústria turística s’enfronta a diversos reptes: protecció davant d’impagaments, elecció de mètodes de pagaments, flexibilitat, experiència d’usuari… I l’Open Payment Alliance es posiciona com una bona solució per a tots ells.

    L’experiència dels primers “adopters”

    En la segona part de la sessió vam tenir l’oportunitat d’escoltar als veritables protagonistes de l’Early Adopters Program: les empreses que en formen part.

    Juniper és un motor de reserves que ha observat les dificultats que tenen els seus clients a l’hora de lidiar amb els pagaments B2B. “És molt habitual que un client ens demani diverses connexions per gestionar els pagaments i cobraments B2B”, va explicar l’Alfonso Pérez, Head of Product Management. Juniper ha trobat en l’Open Payment Alliance una solució a aquest problema i per això l’empresa s’està connectant amb el baVel Payment Manager.Open Payment Alliance

    Quelcom semblant va exposar en Wilco de Weerd, Director de Parternships al PMS Protel. “El nostre principal objectiu és trobar les millors solucions perquè els nostres clients puguis beneficiar-se de la tecnologia. Quan finalitzem la connexió amb el baVel Payment Manager, inclourem aquest nou servei al nostre Marketplace perquè qualsevol hotel s’hi pugui connectar en tan sols un clic, estalviant-se temps i diners”.

    Per la seva banda, Mastercard no va voler perdre l’oportunitat de participar en aquesta sessió. Matercard va col·laborar molt activament a l’Early Adopters Program patrocinant els costos d’integració. “A Mastercard sabem que la indústria necessita un sistema per automatitzar la gestió dels pagaments. Creiem que les VCCs seran importants en el futur, però també recolzem altres mètodes de pagament”, va explicar la Chiara Quaia, Vicepresidenta Travel a Mastercard.

    Early Adopters Program, segona edició

    Després de l’èxit de l’EAP, Voxel Group ha decidit fer una segona edició del programa. Així ho va anunciar Ginesta abans de finalitzar la sessió. Les empreses que s’uneixin a l’EAP en aquesta segona edició també tindran un descompte en els costos d’integració, a més de gaudir de l’avantatge competitiu de ser una de les primeres empreses a emprar el baVel Payment Manager de l’Open Payment Alliance.

    Si vols entrar a formar part de l’Early Adopters Program, contacta amb nosaltres:

    Recupera l’última sessió del baVel Digital Summit fen clic: