• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    Ahir dilluns 4 de maig, l’Àngel Garrido, CEO a Voxel Group, va participar a “Plan de choque para turismo, una iniciativa d’Inturea i Growtur que vol apropar el coneixement de professionals del sector turístic sobre la situació actual i quines mesures es poden prendre per enfrontar-se a la crisi. 

    Durant l’entrevista, l’Àngel Garrido va parlar sobre l’automatització i la digitalització dels processos de back office a les empreses turístiques. Un aspecte que, segons la Laura Rampérez, Co-fundadora i CEO d’Inturea, serà realment important per moltes empreses turístiques al context actual. 

    Oportunitats del nou context 

    Davant la pregunta de com es pot reactivar l’activitat del sector, Àngel Garrido destacava la situació d’incertesa compartida amb la majoria de professionals del sector. Tot i això, coincidien en l’avançament de molts projectes que fins ara havien quedat en segon pla: “aquesta crisi actuarà com a catalitzador”. 

    Un exemple el trobem en projectes que alguns hotels ja han començat a desenvolupar per poder adaptar-se i seguir avançant en el nou context, com els check-in i check-out online, aplicacions mòbil o implantació de noves tecnologies. 

    Així, baVel, la plataforma de Voxel Group líder de transaccions electròniques per a la indústria turística, ajuda a automatitzar els processos de facturació de les empreses turístiques, fent més eficient la conciliació i traçabilitat de factures i contribuint a la desmaterialització del departament d’administració. “Ajudem a eliminar o automatitzar els processos que no aporten valor”. 

    En aquesta línia, Garrido afegeix que en situacions de crisi, les empreses analitzen la seva estructura de costos i és en aquest moment que l’automatització i digitalització de processos pren un pes important

    L’OPA, l’estàndard de pagaments B2B

    En línia amb l’automatització i digitalització de processos, un altre aspecte clau de l’entrevista va ser la gestió dels pagaments B2B al sector turístic. 

    Actualment, Voxel i HEDNA (l’Hospitality Electronic Distribution Network Association) està impulsant l’Open Payment Alliance, juntament amb altres players del sector, un nou estàndard que ofereix un canal únic de pagaments B2B per a la indústria turística que s’adapti a les necessitats actuals del sector i elimini les ineficiències dels canals de distribució existents.

    L’objectiu principal de l’OPA és ajudar a connectar a tots els players tecnològics i impulsar nous mètodes de pagaments, així com optimitzar tots els processos associats. 

    baVel Digital Summit

    Per últim, Laura Rampérez va assenyalar que actualment Voxel també està realitzant una sèrie de debats digitals, emmarcats en el baVel Digital Summit, que busca analitzar amb diferents professionals del sector dels reptes i oportunitats per afrontar la situació actual

    Aquesta setmana, el Summit online compta amb tres sessions que analitzen el sector Retail a República Dominicana, el canal HORECA a España i la indústria turística i la seva reacció davant la pandèmia en un contexto global.

    També, el Xavier Ginesta, President de Voxel Group, també participarà a “Plan de choque para turismo” sobre l’estàndard de pagaments de l’OPA, el pròxim divendres 8 de maig a les 18 hores.