• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    Gina Lovatón, Vicepresidenta de Voxel Caribe, i Germania Montás, extitular de la Dirección General de Impuestos Internos (DGII), van parlar sobre els pagaments B2B, a proveïdors, i la facturació electrònica durant l’emergència sanitària del covid-19 al país en una entrevista el programa radiofònic financer ‘Argentarium’, el passat dimarts, 31 de març. 

    A República Dominicana, el govern ha decretat l’estat d’emergència fins al 13 d’abril i a causa de les estrictes mesures de seguretat i distanciament social, moltes empreses estan trobant dificultats per poder pagar els seus proveïdors, ja que l’ús del xec està àmpliament estès. 

    Plataforma de transaccions baVel

    Davant d’aquesta situació, Gina Lovatón ha explicat durant l’entrevista com la implementació d’un sistema electrònic de facturació, com la plataforma baVel, facilita a les empreses poder seguir gestionant i cobrant les factures, a més d’optimitzar els processos administratius i cumplir amb la legislació actual del sistema de la DGII

    La plataforma baVel permet l’intercanvi d’informació transaccional entre clients i proveïdors. Durant l’entrevista, Lovatón va destacar que aquesta solució no està només dirigida a proveïdors amb un alt volum de transaccions, sinó que també pot interessar a petites i mitjanes empreses que vulguin estalviar costos administratius, obtenir una major visibilitat i traçabilitat de les transaccions i una reducció del període mitjà de cobrament. 

    Pagaments electrònics de forma segura

    Aquest últim punt és una de les grans preocupacions durant aquesta situació excepcional: poder rebre i emetre pagaments als proveïdors. Per aquesta raó, Lovatón va remarcar la importància de fer més eficient la tresoreria de l’empresa i com baVelPay, la plataforma de pagaments en línia en associació amb Visa Internacional, pot ajudar a les empreses a rebre i realitzar pagaments als proveïdors de manera electrònica i segura. 

    Pots escoltar l’entrevista completa aquí: