• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos
    El govern portuguès ha decidit postposar l’obligació d’emetre factures electròniques a l’entorn B2G, prevista per abril del 2020, a causa de la crisi del coronavirus.

    A partir de l’1 de gener del 2021, les grans empreses portugueses (empreses amb més de 250 treballadors; o un volum de negoci superior a 50M€; o un balanç anual superior a 43M€), hauran d’emetre factures electròniques en l’àmbit B2G obligatòriament, una condició que es farà extensible a les pimes l’1 de juliol del 2021 i a les micro empreses l’1 de gener del 2022. Amb aquesta normativa, Portugal s’uneix a la majoria de països europeus que ja tenen establerta la facturació electrònica obligatòria a l’Administració Pública.

    Les principals empreses del sector turístic a Portugal ja estan utilitzant la factura electrònica per digitalitzar els processos de facturació, més enllà de l’administració. Empreses de la talla de Viagens Abreu, Springwater, Grupo Pestana, Vila Gale, Fourviews Hotels, Hoti Hoteis, Portobay Hotels, Nau Hotels, Bensaude Hotels, Hoteis Real i Hoteles Mundial utilitzen baVel per enviar i rebre factures electròniques.

    Avantatges pel sector

    La digitalització i l’automatització dels processos administratius de les empreses aporta molts beneficis a les mateixes: automatització de processos manuals, reducció d’errors, augment de la productivitat, control documental, reducció de l’ús de paper o una major eficiència dels cobraments, entre d’altres. Al sector turístic, aquests avantatges competitius són especialment clau i permeten optimitzar els processos de backoffice i dotar-los de major eficiència.

    baVel, la plataforma de facturació electrònica de Voxel Group especialitzada per al sector turístic, està especialment dissenyada pels fluxos de la indústria turística i el canal HORECA, i aporta beneficis extres com la traçabilitat, la conciliació automàtica, la compatibilitat amb sistemes de gestió universal i la possibilitat de tancar el cicle de facturació automatitzant, també, els pagaments B2B. Tots aquests beneficis redunden amb un gran estalvi de temps i diners pels departaments administratius de les empreses.

    En aquesta línia, baVel ja ha finalitzat la connectivitat amb l’eSPap per a dos dels principals PMS a Portugal: Opera i New Hotel. Per als PMs, ERPs i altres sistemes de gestió, connectar-se amb baVel és sinònim de connexió amb un hub tecnològic que els hi dona accés a desenes d’administracions públiques i altres empreses del sector sense que ells hagin de dedicar recursos propis i puguin invertir els seus esforços en les seves línies de negoci.

    La facturació electrònica al sector turístic

    En l’àmbit global, la factura electrònica està àmpliament instaurada al sector turístic, ja que es tracta d’un sector altament transaccional. Això suposa que per la naturalesa del negoci generi a final d’any milions de factures i transaccions. La gestió i el processament manual de totes aquestes factures són una font de grans i històriques ineficiències per a les empreses turístiques.

    De fet, segons dades de baVel, una cadena hotelera de nivell internacional pot arribar a processar entre 3 i 6 milions de factures a l’any, mentre que una agència de viatges o un tour operador superaria el milió de factures anuals; i un bedbank internacional pot processar més de 10 milions de factures a l’any.

    La factura electrònica a les relacions tant amb l’administració com en l’àmbit B2B està cada vegada més normalitzada, i en escenaris d’incertesa econòmica tenen més sentit que mai, ja que beneficis de la solució com l’optimització dels processos es reflecteix en estalvis en els costos de gestió i en la millora dels processos de cobrament”, explica Àngel Garrido, CEO de Voxel Group.

    Mapa europeu de facturació electrònica

    Amb l’objectiu d’ajudar a les empreses a comprendre el panorama de la factura electrònica tant a Portugal com a tota Europa, baVel, la plataforma de facturació i pagaments electrònics de Voxel Group, líder del sector turístic, ha elaborat el ‘Panorama de la factura electrònica a Europa’, un mapa interactiu que detalla l’estat de cada país en temes de facturació electrònica.

    El mapa també especifica l’entrada en vigor de noves lleis i està contínuament actualitzat amb noves obligatorietats sobre facturació electrònica per a cada país. En alguns països, el mapa interactiu de baVel també inclou una guia detallada dels requisits per utilitzar la factura electrònica a la regió.

    Comprendre la complexitat legislativa de la factura electrònica dota a les empreses d’un poder de decisió major i millor en referència als negocis”, conclou Garrido.