• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    Voxel Group, l’empresa especialitzada en facturació electrònica i pagaments B2B líder a la indústria turística, ha celebrat el primer debat digital del baVel Digital Summit. L’esdeveniment ha comptat amb la participació de la Claudia Posada, CCO a MTS Globe; l’Àlex Gisbert, fundador i CEO a Fastpayhotels; en Gaspar Llabrés, Credit & Insurance Senior Director a Melià Hotels International; i l’Héctor Martín, VP of Global Sales a Voxel Group, com a moderador.

    Durant la sessió, els ponents han explicat com estan afrontant l’actual situació les seves pròpies empreses i com estan planificant escenaris, encara incerts, per recuperar-se de la crisi causada per la pandèmia mundial per Covid-19.

    Tots els professionals coincideixen en el fet que la indústria ha patit una forta caiguda de la confiança, no només per part del consumidor, sinó també per part de tots els actors que formen part de la cadena de valor. En paraules d’en Gaspar Llabrés “la flexibilitat és el primer pas per aconseguir la confiança”, flexibilitat no només en preus i mètodes de pagament, sinó també en els serveis, que canviaran.

    En aquest sentit, l’Àlex Gisbert assegura que “les empreses que sobrevisquin seran les que adaptin la seva base de costos a la nova realitat”, ja que el poder adquisitiu del client disminuirà i l’ocupació es recuperarà abans que el preu, com ja va passar després de la crisi financera del 2008.

    Processos i operatives en la indústria turística

    En referència a les operatives pròpies de les empreses de la indústria, Claudia Posada assegura que molts hàbits de gestió entre empreses es modificaran: “els avançaments dels tour operadors es reduiran molta favor del prepagament d’alt volum de transaccions.

    En el cas dels processos administratius, Llabrés va assegurar que l’automatització de processos, el correcte tractament de la informació i la conciliació seran imprescindibles. En aquest sentit, Gisbert va assegurar que durant aquesta crisi la indústria es reinventarà i apareixeran nous players, sobretot tecnològics. I Llabrés va afegir que perquè aquests nous players tecnològics triomfin al sector, hauran d’estar estandarditzats per HTNG.

    L’Hospitality Technology Next Generation (HTNG) és l’associació sense ànim de lucre responsable dels principals estàndards tecnològics de la indústria turística. Actualment, HTNG està desenvolupant els estàndards de comunicació que facilitaran la interconnexió del Payment Manager de Voxel amb partners financers i tecnològics com PSPs, PMSs, CRSs, Channel Managers, GDSs i booking engines, amb l’objectiu d’introduir i normalitzar nous mètodes de pagament de baix cost que afavoriran a tots els players del sector.

    Finalment, responent a la pregunta sobre si Espanya serà capaç de recuperar als turistes internacionals, Posada afirma que “no dependrà tant del destí, sinó de l’experiència que els clients visquin en el seu mercat d’origen” i afirma que els destins de sol i platja d’Espanya seguiran sent una proposta sòlida.

    La primera sessió del baVel Digital Summit va comptar amb la participació de més d’un centenar d’espectadors en directe. Aquesta sèrie de debats en línia va néixer amb l’objectiu de contribuir i ajudar a la recuperació de totes i cada una de les empreses que conformen el sector turístic i de la restauració davant l’actual situació d’ambdues indústries. Les properes sessions es duran a terme la primera setmana de maig i se centraran en el sector de la restauració i el canal HORECA tant a Espanya com a República Dominicana.

    El baVel Digital Summit és la versió digital i adaptada dels ja consolidats baVel Summits (travel i eprocurement), que se celebraran a Barcelona aquesta tardor.