• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El concepte “eco-responsabilitat” fa referència a la protecció i manteniment de la sostenibilitat del medi ambient. La creixent necessitat i interès de la societat i sector empresarial en la sostenibilitat, fan d’aquest un tema molt rellevant.

    El 14 i 15 de març vam ser a Food Hotel Tech, la fira de París dedicada a la innovació del sector hoteler i la restauració. A més de disposar d’un estand, també vam tenir l’oportunitat de participar en una de les conferències de l’esdeveniment. Concretament, Maud Christophe (Director of Growth a Voxel), va ser una de les ponents de la sessió “Tecnologia al servei de l’eco-responsabilitat”.

    L’eco-responsabilitat i la restauració

    La ponència es va iniciar amb algunes dades aportades per Food Hotel Tech:

    • El 56% dels francesos estaria disposat a pagar més per a anar a un restaurant eco-responsable (Étude Food Service Vision per a Food Hôtel Tech, febrer 2023).
    • El 81% dels francesos esperen un enfocament responsable dels restauradors (Baromètre Max Havelaar/Opinion Way, novembre 2021).

    El valor de la digitalització en l’eco-responsabilitat

    Com Maud indica, “En general, quan parlem d’eco-responsabilitat en un hotel o restaurant, pensem en coses visibles per als clients. Ens referim a estalviar en el consum d’aigua, evitar malgastar aliments o comprar productes de proximitat. Però la digitalització dels processos administratius també aporta molt valor”.

    Les ordres de compra, la recepció de mercaderies, els pagaments i les factures són exemples de processos que no acostumen a ser tan evidents. Així mateix, el consum de 35 factures, des de la seva creació fins al seu enviament en paper o en format PDF, equivalen a una nevera funcionant tot el dia. I només parlem del consum de les factures. Sense incloure el temps que la persona dedica a crear les factures, enviar-les, arxivar-les… Així com la inversió de temps de la persona per a rebre-les, obrir-les, consultar-les, arxivar-les i pagar-les.

    Un altre dels beneficis de l’enviament i recepció de factures electròniques és que evita els viatges i les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle associades als enviaments postals. Així i tot, “L’impacte ecològic més notable de la digitalització és l’estalvi de paper” afegeix Maud.

    Conclusions

    Cada vegada són més les empreses que estan entenent que el present i futur passa per ser més eco-responsables. I algunes ja estan treballant en això. A Voxel calculem que un hotel mitjà que forma part de la nostra plataforma Bavel, estalvia cada mes l’equivalent a la petjada de carboni d’un vol entre París i Tolosa.

    Reviu la conferencia “Tecnologia al servei de l’eco-responsabilitat” (en francès):