• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    Més de 130 professionals del sector turístic grec es van reunir a Atenes en un esdeveniment organitzat per Voxel, empresa líder en facturació electrònica i pagaments B2B en el sector turístic, i Mitsis Hotels, la major cadena hotelera a Grècia. L’esdeveniment va analitzar el present i futur dels pagaments B2B i la digitalització de processos. La jornada va comptar amb la participació de Mr. Kyriakos Pierrakakis, Secretari d’Estat i governança digital del govern de Grècia. També amb la col·laboració del SETE, la confederació grega de turisme.

    Casos d’èxit en hotels

    Lefteris Tsoukalas, Director de Mitsis Alila Resort & Spa, va compartir amb l’audiència els beneficis que ha obtingut la cadena hotelera després d’implementar la factura electrònica en tots els seus hotels. “Abans d’implementar la factura electrònica als nostres hotels, hi havia 64 empleats que dedicaven mitja hora al dia a gestionar les factures. Ara tenim només una persona dedicant 2 minuts al dia a aquesta tasca. Gràcies a la factura electrònica hem aconseguit alliberar més de 6 400 hores de treball a l’any que els professionals de Mitsis dediquen ara a tasques de major valor afegit. També hem reduït l’ús del paper a zero, la qual cosa equival a més de 325 000 pàgines a l’any o 3,2 tones de paper”. I continua dient que “un altre dels beneficis més rellevants és que cobrem puntualment”.

    Casos d’èxit en empreses turístiques

    “Fa 10 anys els retards en els pagaments van començar a afectar la relació amb els nostres proveïdors. La implementació de la plataforma de facturació electrònica Bavel va reduir considerablement el temps de gestió i va millorar l’adaptació de la normativa local”, va explicar l’Eva Benesova, Back Office Operations Manager de MTS Globe, una de les principals agències receptives del sector turístic. “Actualment, el 100% de les factures a Espanya són electròniques. Els principals destins de MTS Globe tenen una cobertura del 50% i, en total, el 40% de tota la nostra facturació es fa de manera electrònica. Gràcies a la tecnologia de factura electrònica processem les factures més ràpidament, reduïm errors, costos i temps. A més, millorem l’experiència en general i som capaços de pagar puntualment”.

    Eva Benesova

    En la mateixa línia va parlar Katrin Jakobus, Financial Controller d’Accounts Payable del grup turístic TUI, “Cada any rebem 5,1 milions de factures de més de 16 000 proveïdors diferents. El 45% d’aquestes les gestionem a través de Bavel i els beneficis que hem identificat són múltiples: lliurament de dades clares, absència d’errors d’interpretació, feedback automatitzat, entrega de factures segura i reducció del nombre de consultes. I el més significatiu per als hotels amb els quals treballem és que el ràpid processament de factures garanteix els pagaments puntuals”.

    La importància dels pagaments B2B

    Per la seva banda, Sofoklis Limniotis, Responsable de Pagaments Digitals d’Hotelbeds, un dels principals bancs de llits a nivell mundial, va voler emfatitzar la importància no sols de la factura electrònica, sinó també dels pagaments B2B (entre empreses). “Fa 15 anys que vam començar a treballar amb Voxel per a automatitzar l’emissió i la recepció de factures. Avui tenim l’oportunitat d’acabar de digitalitzar tot el procés de facturació amb els pagaments B2B”. I continua dient que avui dia veiem que “Voxel és l’actor clau en el mercat de la facturació electrònica i ara està treballant en la digitalització dels pagaments. Des d’Hotelbeds som ferms defensors de l’automatització dels pagaments B2B i creiem que el 2023 serà un any clau”.

    Ana Arjones, Directora de Partnerships d’empreses turístiques de Mastercard, va assegurar que la recuperació total del sector turístic es produirà enguany “els hotels recuperaran nivells pre pandèmia (2019) a la fi del 2023”. En l’àrea dels pagaments, la ponent va explicar que continuar invertint en diferents formes de pagament serà prioritari “la capacitat d’oferir diferents opcions de pagament és clau per a impulsar la fidelitat”.

    Ana Arjones

    Arjones també va compartir amb l’audiència les tendències que es preveuen en l’àrea financera. “Actualment, l’atur a la Unió Europea se situa en el 6%. Un mercat laboral fort fa costat als consumidors enfront de l’augment de la inflació i l’alentiment del creixement econòmic”. I continua dient “l’efecte post pandèmia està impulsant i accelerant la despesa en experiències. La despesa en restaurants ha augmentat un 25% a nivell mundial”.

    El poder de la col·laboració

    Xavi Ginesta, president de Voxel, va presentar Bavel Billing i Bavel Pay, les solucions de l’empresa per a automatitzar i digitalitzar els processos de facturació i pagaments entre empreses. Actualment, la plataforma Bavel és líder en la indústria turística i més de 50 000 hotels i 1000 operadors turístics formen part d’ella.

    A més, Ginesta va voler donar un missatge en pro de la col·laboració en tota la indústria “un esdeveniment com el d’avui en el qual empreses competidores comparteixen les seves estratègies no hagués estat possible fa 20 anys. Ha arribat el moment de col·laborar ja que la competència no hauria de ser el motor de l’economia”. I va concloure relacionant aquesta col·laboració al futur de la indústria “els pagaments B2B sense friccions seran la nova normalitat aviat. I això només serà possible si els actors que estem treballant ara col·laborem. Des de Voxel ja hem començat a fer-ho”.