• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    A l’octubre començarà el període de voluntarietat per a usar la factura electrònica a Polònia.

    El passat 5 de febrer el Ministeri de Finances de Polònia va publicar el primer esborrany de llei en relació a l’ús de la factura electrònica. Aquest esborrany modifica l’actual llei de l’IVA. En ell s’estableix que la factura electrònica es podrà començar a usar a partir de l’1 d’octubre del 2021 de manera voluntària. El període de voluntarietat s’estendrà fins el 2023, quan la factura electrònica serà obligatòria.

    Com serà el procés d’emissió de factures?

    La factura electrònica a Polònia seguirà un model clearance. Això significa que l’administració pública haurà d’autoritzar cada transacció perquè sigui vàlida. I per a fer-ho, el govern polonès ha habilitat el Sistema Nacional de Factura Electrònica (KSeF). Així, les empreses emetran l’e-factura des dels seus sistemes. El KSeF assignarà un número de factura i registrarà l’hora i la data en què l’ha rebut. Les factures autoritzades pel sistema nacional quedaran emmagatzemades per a la seva posterior consulta.

    Primeres especificacions tècniques publicades

    Polònia ha publicat un primer esborrany en referència a les especificacions tècniques del nou sistema de facturació electrònica. Aquest esborrany inclou un esquema XSD que descriu el contingut i l’estructura XLM necessària de la factura electrònica. La factura electrònica serà un dels documents estructurats més extensos del país. El document haurà d’incloure informació relacionada amb el pagament, els termes de la transacció, els procediments aplicats, els impostos, etc.

    Com molts altres països a la Unió Europea, i en el món, Polònia aposta per la factura electrònica amb l’objectiu de reduir el frau fiscal i tenir informació en temps real de l’activitat empresarial del país.

    Per la seva banda, les empreses tenen una oportunitat per a digitalitzar els seus processos de facturació. Aquests processos són, habitualment, manuals i font d’ineficiències i errors.

    Si vols començar a usar la factura electrònica a Polònia, des de baVel et podem ajudar. Escriu-nos a [email protected] o visita la nostra pàgina web.