• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El passat 22 de juny, l’Autoritat Fiscal grega, la IAPR, va anunciar el marc d’implementació de la plataforma de report fiscal MyData i va presentar els mètodes i procediments de transmissió, així com els futurs terminis d’implementació. 

    Amb el llançament de la plataforma, la IAPR vol augmentar la seva capacitat de control i proporcionar més transparència, així com contribuir a la reducció de l’evasió fiscal del país. 

    Així, tots els ingressos i despeses de les empreses s’actualitzaran automàticament a la plataforma i les declaracions dels impostos es podran comparar amb el llibre electrònic amb MyData. 

    Quines dades s’han de reportar? 

    Tots els contribuents hauran de reportar les següents dades a la plataforma: 

    • Factures i rebuts de venda al detall 
    • Dades dels registres comptables
    • Dades emeses de disposicions fiscals especials i dades sobre el cobrament i pagament del lloguer

    Com es transmetran les dades? 

    Existeixen diferents maneres per transmetre les dades a la plataforma MyData: 

    • Portal web proporcionat per MyData: les petites empreses podran utilitzar el portal per transmetre a l’Autoritat Fiscal les dades de forma manual. 
    • Caixes registradores en línia: les empreses que venen a B2C hauran de reportar diàriament els rebuts a MyData. 
    • Integració directa amb MyData (ERP o software): per enviar altres informes periòdics obligatoris. 
    • Proveïdors de serveis connectats amb un agent MyData: si no es disposa de la integració directa, les empreses podran utilitzar un proveïdor acreditat per enviar la facturació electrònica a temps real. 

    Quins són els terminis d’implementació? 

    A causa de la crisi del coronavirus, la IAPR va decidir introduir la plataforma MyData de forma gradual. D’aquesta manera, les empreses disposen de més temps per adaptar els seus sistemes a les noves mesures. 

    Així, el pròxim 1 d’octubre de 2020, tots aquells contribuents que optin pel mètode d’informe ERP hauran d’enviar les dades a la plataforma obligatòriament. 

    Per a les factures de venda que s’hagin emès entre l’1 de gener de 2020 i l’1 d’octubre de 2020, els contribuents tindran fins al 31 de desembre de 2020

    D’altra banda, per a les factures de compra del període entre l’1 de gener de 2020 i el 30 de setembre de 2020, el termini d’implementació s’estén fins al 28 de febrer de 2021

    Si vols estar al dia de totes les actualitzacions sobre legislació en facturació electrònica, dona un cop d’ull al mapa del “Panorama de Facturació Electrònica d’Europa”: