• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El passat 28 de febrer, l’Autoritat Fiscal Italiana, l’Agenzia della Entrate (ADE), va aprovar una nova norma d’especificacions tècniques 1.6 de la FatturaPa, el model de facturació electrònica. 

    Aquesta nova mesura s’aplicarà de forma voluntària a partir de l’1 d’octubre de 2020 i passarà a ser obligatòria per a tots els subjectes passius a partir de l’1 de gener de 2021

    En un principi, les noves especificacions havien d’entrar en vigor el passat abril. Tot i això, a causa de la crisi del coronavirus, l’ADE va decidir posposar la mesura

    Versió 1.6 de la FatturaPA

    Aquestes noves especificacions inclouen nous codis de facturació, com el tipus de document o la naturalesa de la transacció, essencials per a la configuració dels fitxers XML necessaris. 

    Així, l’Autoritat Fiscal ha introduït set nous codis per indiciar i identificar ràpidament tant el tipus de document, com la naturalesa de la transacció. D’aquesta manera, l’ADE pretén agilitzar i fer més precís el procés de facturació electrònica

    Tot i això, els subjectes passius podran seguir utilitzant el model 1.5 fins al 31 de desembre de 2020. A partir d’aquest moment, el Sistema di Intercambio, SDI, només acceptarà factures que segueixen el nou model. 

    Sistema de facturació electrònica italià

    Itàlia ha sigut pionera a Europa en la introducció de la facturació electrònica. El 2014, va introduir per primera vegada un sistema de facturació electrònica per a l’Administració Pública, B2G. Des d’aleshores, el SDI s’ha convertit en una plataforma robusta i obligatòria per a l’intercanvi de factures. 

    El 2019, aquest sistema també es va expandir per a les empreses i particulars, B2B i B2C, convertint-se en el primer país europeu en implementar l’obligatorietat de la factura electrònica en tots els àmbits. 

    Dona un cop d’ull a la Guia de facturació electrònica d’Itàlia que trobaràs dins el “Panorama de la Factura electrònica a Europa”, per saber totes les actualitzacions legislatives del país: