• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El grup de restauració ja ha rebut més de 1000 factures dels seus principals proveïdors sense necessitat d’intervenció manual a través de la plataforma de facturació electrònica.

    Grup Nomo, el grup de restauració especialitzat en la gastronomia japonesa, ha confiat en baVel, la plataforma de facturació i pagaments electrònics de Voxel líder en el sector turístic i el canal HORECA, per a digitalitzar i automatitzar la recepció de factures de tots els seus proveïdors.

    El Grup Nomo aposta clarament per la seva transformació digital, i és per això que va decidir aprofitar els mesos de menor activitat per a optimitzar i fer més eficients els seus processos de back office més manuals, amb l’objectiu de sortir reforçat de la situació actual.

    Per a aconseguir-ho, la plataforma baVel s’ha integrat amb el ERP del Grup Nomo – ICG – i també amb tots els seus proveïdors. Gràcies a això, Nomo és capaç de rebre totes les factures dels seus proveïdors per un mateix canal i pot integrar-les, conciliar-les i comptabilitzar-les directament en el seu ERP.

    La digitalització d’aquest procés ha significat una dràstica reducció del treball manual en el back office dels restaurants japonesos i també un estalvi de temps i de treball administratiu. A més, s’han agilitat els processos de resolució de discrepàncies i s’ha aconseguit un major control de totes les transaccions, gràcies a la traçabilitat completa que ofereix baVel de tot el procés. Grup Nomo també ha estat capaç d’eliminar al 100% l’ús de paper i l’espai d’emmagatzematge de factures. Per als proveïdors també hi ha beneficis, ja que l’automatització de la recepció de factures té un impacte directe en el temps mitjà de cobrament, que disminueix.

    El projecte en xifres

    Actualment, el Grup Nomo ja rep les factures de més del 60% del seu volum de compres a través de la plataforma baVel. Des de l’inici de les operacions, el grup de restauració ha rebut més de 1000 factures sense necessitat d’intervenció manual. baVel ha digitalitzat la recepció de factures dels set establiments del grup, les oficines centrals, l’obrador i la divisió de menjar per a portar.

    En paraules de Ramón Jiménez, Soci de Grup Nomo, “a Nomo apostem per la digitalització de tots els processos administratius, sobretot aquells que impliquen funcions mecàniques. Així, podem dedicar cada vegada més al nostre equip a labors de valor afegit i d’analítica de negoci”.

    “Les empreses que, com el Grup Nomo, han apostat per la digitalització de processos durant els mesos de pandèmia estan ara molt més preparades que la competència per a continuar creixent i escalant el seu negoci, comenta Àngel Garrido, CEO de Voxel.

    Després de l’èxit d’aquest primer projecte de digitalització, Grup Nomo es planteja ara ampliar la seva aliança amb baVel digitalitzant altres parts del procés d’aprovisionament. Això és possible gràcies a la modularidad de la solució baVel, que permet adaptar-se a les necessitats que té cada negoci a cada moment digitalitzant els diferents processos de la cadena d’aprovisionament gradualment.