• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    Els Estats Units vol estandarditzar l’ús de la factura electrònica i inicia un projecte pilot.

    L’ús de la factura electrònica en el món és imparable. Cada vegada més països adopten l’e-factura i també regulen el seu ús entre empreses. Llatinoamèrica va ser la primera regió a apostar per la factura electrònica. Actualment, els països europeus estan avançant ràpidament en el mateix sentit. I els Estats Units, que semblava quedar-se ressagat, ha fet un pas endavant per a digitalitzar l’intercanvi de factures entre empreses i/o organismes.

    En aquest sentit, la Business Payment Coalition (BPS) i la Reserva Federal posaran en marxa un projecte pilot per a estandarditzar l’ús de la factura electrònica B2B als Estats Units. L’objectiu del pilot és dissenyar un model de factura electrònica i crear una xarxa d’intercanvi de documents. Una cosa similar al que ha fet Europa amb PEPPOL perquè totes les empreses estatunidenques, siguin grans o petites, puguin usar l’e-factura.

    Les companyies que vulguin contribuir i participar en aquest projecte, poden aplicar a la convocatòria. El projecte pilot vol comptar amb corporacions, proveïdors de tecnologia, ERPs, associacions, etc. Amb l’objectiu de dissenyar un model que s’adapti a les necessitats reals de tots els actors que juguen un paper important en l’intercanvi de documents electrònics.

    Una mica de context

    El 2017, l’Association for Financial Professionals (AFP) va publicar un catàleg amb tots els estàndards de factura electrònica que s’usaven als Estats Units. En ell es recollien més de 40 estàndards diferents.

    Bregar amb aquesta varietat d’estàndards està a l’abast de grans corporacions, però és molt poc realista per a petites i mitjanes empreses. En conseqüència, l’adopció de la factura electrònica era només del 25%. La resta d’empreses gestionava les factures a través del correu electrònic. Una manera de fer-ho a l’abast de tots, però molt manual i poc optimitzada.

    Per això, els Estats Units ja treballa per a construir un marc comú perquè totes les empreses, grans i petites, puguin beneficiar-se de l’automatització d’aquest procés. La BPS i les empreses col·laboradores dedicaran el 2021 i el 2022 a desenvolupar el projecte de factura electrònica als Estats Units abans de fer-lo extensible al conjunt del teixit empresarial.

    Vols estar al dia de les novetats legislatives de la factura electrònica a tot el món? Subscriu-te a nostra newsletter mensual!