• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    El govern de Sèrbia ha elaborat un esborrany de llei per a regular l’ús de la factura electrònica al país.

    Cada vegada són més els països que es preparen per a usar la factura electrònica. L’últim territori a fer-ho ha estat Sèrbia. Recentment, el govern serbi ha elaborat l’esborrany de llei per a regular l’ús de la factura electrònica al país.

    Segons la Ministra de Finances, a partir de l’1 de gener del 2022 la factura electrònica serà obligatòria en l’entorn B2G. Això significa que tots els proveïdors de l’administració pública hauran d’enviar les seves factures electrònicament. Perquè el procés d’adopció sigui més senzill, el govern facilitarà formació a les empreses que el necessitin.

    El calendari marcat per Sèrbia determina que, un any després, a partir de l’1 de gener del 2023, l’ús de la factura electrònica s’estendrà a les transaccions entre empreses.

    Els beneficis de la factura electrònica

    Com ja hem vist en altres països europeus com França, Polònia o Itàlia, una de les principals raons per les quals els governs adopten la factura electrònica és per a lluitar contra el frau fiscal. I Sèrbia no és una excepció. El país també pretén agilitar els seus processos administratius i optimitzar tots els tràmits derivats de la gestió de l’IVA entre empreses i administració pública.

    Pel costat dels negocis, la factura electrònica és la peça angular que permet iniciar la transformació digital dels departaments administratius. A més de millorar la comunicació amb l’administració pública, també permet optimitzar processos i augmentar, exponencialment, la productivitat dels equips d’AR i AP.

    La factura electrònica a Europa

    La legislació en relació a la factura electrònica en els diferents països d’Europa canvia molt sovint. Si vols estar al dia de les novetats legislatives sobre l’e-factura a tot el món subscriu-te a nostra newsletter mensual.

    També pots visitar “El Panorama de la factura electrònica a Europa” per a consultar la regulació vigent en cada territori del vell continent.