• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    La digitalització dels processos d’abastiment i la gestió del canvi en les empreses de la indústria eProcurement (HORECA + canal d’abastiment) han estat els protagonistes de la primera edició del baVel eProcurement Summit, que aquest dimecres 24 d’octubre ha reunit més de 60 professionals del sector a Barcelona. L’esdeveniment, organitzat per Voxel Group, ha tractat la digitalització de la indústria i les tendències tecnològiques del sector. Els casos d’èxit de Danone, Grupo VIPS i Selenta Group, així com noves solucions de pagaments B2B, de la mà de Mastercard han estat els protagonistes.

    baVel eProcurement Summit 2018

    L’esdeveniment ha arrencat amb la presentació de Xavier Ginesta, president de Voxel, i una sessió inicial sobre lideratge conscient. Després, Jan Ackermans, Responsable Financer de la central de compres de Danone, Dantrade, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida als casos d’èxit. Dantrade porta 3 anys immers en el procés de digitalització de tots els processos relacionats amb els seus proveïdors, des de la comanda fins a la factura i el pagament. Segons Ackermans “les claus de l’èxit han estat l’alineació prèvia de tots els actors implicats: empresa, proveïdors, empleats i partners, així com l’elecció d’un partner tecnològic com Voxel, d’abast internacional, amb un equip que garanteix una resposta immediata davant qualsevol imprevist “.

    Amb la màxima “ho mesurem tot“, Joaquin Garcia Pertierra, director de Supply Chain, QA & FM a Grupo VIPS, va explicar el funcionament del seu sistema d’aprovisionament i gestió, un sistema 100% digital que els permet controlar i abastir a temps real els 445 establiments que la cadena té repartits per tot Espanya. “Hem industrialitzat gairebé tots els processos i ara som capaços de obrir 10 establiments cada mes“, assegura Pertierra.

    Per la seva banda, Rosa Coll, directora corporativa de Compres Alimentació i Begudes de Selenta Group, es va centrar en les millores introduïdes en la gestió de comandes, auto-albarans i factures, digitalitzats a través de la plataforma baVel de Voxel. La innovació en aquest àmbit els ha permès destinar el 35% del personal d’administració a tasques de més valor afegit, reduir el cicle d’una factura de 45 dies a 48 hores, accelerar el cicle de pagament, i reduir en un 80% el paper , entre d’altres avantatges.

    En l’àmbit dels pagaments B2B, Matthew Morrison, responsable de productes empresa a Mastercard Espanya, va compartir amb els assistents al Summit la solució “Procurement to Pay”, desenvolupada conjuntament amb Voxel Group, i pensada específicament per al canal d’aprovisionament.

    Objectiu: la internacionalització de baVel eProcurement

    Voxel Group és líder en solucions tecnològiques de transaccions electròniques a nivell internacional en el sector turístic i a Espanya en la indústria eProcurement. Un dels principals objectius de Voxel per al proper any és expandir les seves solucions per eProcurement a nivell internacional tal com ho ha fet en la indústria travel. “El Summit és una gran oportunitat per retrobar-nos amb clients i partners amb els que treballem per transformar els seus processos d’abastament i perquè aquests puguin compartir les seves experiències amb altres empreses que tenen els mateixos reptes per davant” explica Xavier Ginesta, President de Voxel Group .

    La primera edició del baVel eProcurement Summit tanca les portes i dóna pas a la 6ª edició del baVel Travel Summit, l’esdeveniment homònim dedicat a la indústria turística, que se celebrarà a Barcelona els propers 22 i 23 de maig del 2019.

    Si no vas poder venir a l’esdeveniment, no et perdi aquest vídeo resum. T’esperem l’any que ve!