• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    La factura electrònica arribarà al país al desembre i la seva implementació constarà de dues fases.

    Fa menys d’un any Aràbia Saudita va anunciar que la factura electrònica seria obligatòria al llarg del 2021. Des de llavors, el país ha detallat especificacions tècniques, fases d’implementació i altres informacins d d’interès. A continuació, repassem els aspectes més importants que cal tenir en compte si la teva empresa opera a l’Aràbia Saudita.

    Projecte FATOORAH

    FATOORAH és el nom del projecte de facturació electrònica a l’Aràbia Saudita. La ZATCA és l’autoritat fiscal responsable del projecte.

    A l’Aràbia Saudita la factura electrònica serà obligatòria per a les transaccions B2B, B2G i B2C. I tots els subjectes passius residents al país hauran d’adoptar-la.

    Data i fases de la implantació

    La implementació de la factura electrònica a l’Aràbia Saudita començarà el 4 de desembre del 2021. A partir d’aquesta data les factures en paper, o factures manuals, ja no s’acceptaran. I serà llavors quan s’iniciï la fase 1 del projecte.

    En la fase 1 el contribuent haurà de generar les e-factures amb un sistema compatible. També haurà d’emmagatzemar l’arxiu i enviar una còpia electrònica al client. La factura electrònica haurà de contenir la informació relativa al número fiscal del comprador, la data d’emissió i l’IVA desglossat. En les factures B2B es pot afegir un codi QR opcional. El codi QR és obligatori en les factures B2C o factures simplificades.

    La fase 2 de la implementació de la e-factura a l’Aràbia Saudita començarà l’1 de gener del 2023. A partir d’aquesta data tots els sistemes de facturació hauran d’estar integrats o ser compatibles amb el sistema ZATCA. A partir d’aquest moment, les factures hauran de generar-se en format XLM. També hauran d’aplicar-se uns certs mecanismes per a garantir la seguretat de la factura electrònica. Aquests mecanismes són la signatura electrònica, l’identificador únic universal i el hash. El codi QR a la factura també serà obligatori en la fase 2 de la implementació de la e-factura a l’Aràbia Saudita.

    Si no vols perdre’t les actualitzacions legislatives de la factura electrònica a l’Aràbia Saudita, o en la resta del món, subscriu-te a nostra newsletter mensual.