• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    La llarga cadena de distribució de la indústria turística i les actuals polítiques de cancel·lació i crèdit han contribuït a crear escenaris on el risc d’impagament és cada vegada més alt. En un context de volatilitat del mercat, explorar noves estratègies de reducció del risc d’impagament s’ha convertit en un dels principals reptes als quals s’enfronta la indústria turística.

    Per aquest motiu, l’última sessió del baVel Digital Summit es va enfocar a l’estudi dels diferents contextos de risc d’impagament derivats de la crisi de la COVID-19. La sessió es va celebrar dimecres passat, 21 d’octubre, i va comptar amb la participació d’actors clau del sector com Mastercard, Ixaris, Hotelbeds i Ingenico Payments.

    Falta de crèdit al mercat

    Durant la sessió, els panelistes van coincidir que, a causa de la crisi del coronavirus, les companyies asseguradores han eliminat la disponibilitat de crèdit a la indústria i el risc ha augmentat dramàticament.

    Això ha provocat que els hotels i agències de viatge hagin de redefinir els termes de pagament amb la cadena de distribució: “Estem veient un moviment cap al cobrament en el moment de la reserva per la falta de crèdit, i no com es feia fins ara en el moment del check-out o fins i tot mesos després”, afirmava Xavier Ginesta, President de Voxel Group.

    En aquesta línia, Alex Rodriguez, Lead Product Manager a Hotelbeds, que va aportar el punt de vista com a banc de llits, un dels intermediaris entre hotels i OTAs, va destacar la importància de sincronitzar i redefinir els fluxos de pagament de la indústria a través de la tecnologia i la innovació.

    El 80% dels assistents al webinar ha experimentat dificultats per obtenir crèdit per als seus principals clients o per mantenir els termes de crèdit amb els seus proveïdors

    Targetes de crèdit i tarifes de prepagament reemborsables

    Davant aquesta situació, la indústria turística està optant cap a un model de tarifes de prepagament reemborsables, on les targetes de crèdit virtuals destaquen com la forma més comuna i segura de mètode de pagament.

    En aquesta línia, Tiago Coïmbra, Head of Hotel Payments a Ixaris, coincidia en l’ús cada vegada més creixent de les targetes virtuals en la indústria. Segons Ana Arjones, Travel industries Enterprise Partenariats Manager a Mastercard, les targetes de crèdit ofereixen protecció del pagament una vegada el càrrec està autoritzat. “Si una tarifa de prepagament reemborsable es paga amb una targeta de crèdit en el moment de la reserva, encara que aquesta es cancel·li o l’hotel tanqui, el client té garantit el reemborsament, sempre que la cancel·lació compleixi amb les polítiques establertes”, apuntava Arjones.

    Més del 75% dels assistents ha augmentat l’ús de les VCCs des de l’inici de la pandèmia.

    D’altra banda, després d’adoptar un projecte que implica l’ús massiu de targetes de crèdit virtuals, Hotelbeds va destacar el cost elevat i alguns problemes operacionals, com el frau, la falta de consistència en les condicions de pagament i el compliment dels requisits de facturació, com les principals limitacions de les VCCs.

    El Payment Manager: innovació en pagaments B2B

    Per intentar donar cabuda a una solució, HEDNA i HTNG, amb la col·laboració de Voxel Group, estan liderant l’Open Payment Alliance (OPA), el nou estàndard de pagaments B2B per a la indústria turística que pretén donar resposta a les limitacions existents.

    El Payment Manager, eina principal de l’OPA, permet crear un únic canal de pagaments especialitzat per a la indústria, desacoblant el flux de pagament de la reserva. La tecnologia de l’OPA pretén corregir les ineficiències existents del canal de pagament B2B i, a més, ajudar a reconstruir la confiança entre actors gràcies a la traçabilitat, automatització i optimització de tots els processos relacionats amb el pagament.

    Més del 85% dels assistents creu que en un període de 5 anys els Payment Managers seran tan populars com els Channel Managers al mercat.

    L’esdeveniment va comptar amb més de 100 espectadors en directe. Pots tornar a veure-ho aquí:

    Recorda que l’última sessió del baVel Digital Summit “Payment Manager Early Adopters Program” repassarà les claus de l’Open Payment Alliance. Reserva la teva plaça: