• Categories
  • Tiempo de lectura: 3 minutos

    Voxel Group, l’empresa líder en transaccions electròniques per al sector turístic i el canal d’aprovisionament, és la millor empresa del sector turístic per treballar segons la consultora Great Place to Work (GPTW). Al rànquing Best Workplaces 2019 Espanya, Voxel es troba en el quart lloc, al costat d’empreses com Cisco, Sas i Ecoembes. El rànquing es va fer públic a una gala celebrada a Madrid.

    Els Best Workplaces reconeixen cada any els millors llocs per treballar d’Espanya, així com els nivells de confiança que els treballadors mostren cap a les seves companyies i les bones pràctiques de cultura organitzacional de cada empresa. És la primera ocasió que Voxel Group aspira a formar part d’aquesta prestigiosa llista.

    Quan es cumpleixen 20 anys de la seva fundació, Voxel Group compta amb més de 190 treballadors, majoritàriament a Barcelona i Santo Domingo, que ofereixen a nivell global solucions transaccionals de facturació i pagaments B2B, sempre sobre la base d’una sòlida cultura empresarial orientada a potenciar la felicitat al lloc de treball. Però ha sigut especialment en els últims anys que el grup ha realitzar una profunda transformació organitzacional i, el que va començar sent un simple aspecte cultural, s’ha convertit avui en el vertader propòsit de la companyia: crear teixit empresarial feliç. De manera que, en paraules del seu president i fundador, Xavier Ginesta, “Voxel Group utilitza un model de negoci altament exitós, a conseqüència en gran mesura de la seva cultura corporativa com a forma de financiació del seu propòsit com a empresa: la felicitat en l’entorn de treball”.

    Els ingredients de Voxel per ser un Best Workplace

    A la base d’aquesta transformació està la filosofia del capitalisme conscient, però també els valors corporatius que van ser elegits pels propis treballadors i que marquen totes les actuacions i relacions de l’empresa no només amb els treballadors, sinó amb els clients, partners i proveïdors: People Freaks, Challenge Maniacs, Change Lovers i Funtastic Team Players.

    A més, amb els anys s’han anat sumant nous ingredient com l’agilisme i la sociocràcia – l’empresa ha dut a terme una profunda transformació organitzacional el 2018 per adaptar els seus processos a la metodologia Agile – l’innovació i el lideratge tecnològic, entre d’altres.

    A tot això, s’afegeixen unes innovadores polítiques de recursos humans que van des de l’implementació sense límits ni restriccions del teletreball o el treball remot, els beneficis en forma de massatges o life coaching, l’utilització d’eines per medir el nivell de felicitat a la feina, la formació continuada de tots els equips o la organització plana i altament sociocràtica, basada en cercles de decisió i equips transversals que són capaços de desenvolupar projectes de principi a fi. Els treballadors de Voxel tenen, en definitiva, totes les eines i la confiança necessària per prendre decisions en el seu lloc de treball i tenen totes les facilitats per comptabilitzar la seva vida laboral amb una vida personal plena.

    Per fer-ho possible, l’empresa reinverteix el 80% dels seus beneficis, en gran mesura per millorar la felicitat dels seus treballadors. La companyia també participa a l’estudi impulsat per EADA amb l’objectiu de recopilar resultats empírics que avalin la metodologia empresarial de Voxel, no només intrínsecament encomiable des del punt de vista social, sinó també altament rentable des del punt de vista empresarial.

    A la gala de GPTW celebrada a Madrid, el CEO de la companyia, Àngel Garrido, va ser l’encarregat de rebre el reconeixement com a quarta millor empresa per treballar a Espanya a la categoria de 50 a 500 treballadors. En paraules de Garrido, “la certificació de GPTW és molt important per a nosaltres perquè ratifica el que internament ja fa temps que sabem, que som un magnífic lloc per treballar i ens impulsa a seguir treballant en el com fem les coses com a clau d’èxit del nostre negoci”.