6
restaurants

+24
proveïdors

Digitalització
100%

El punt de partida

Després de més de 25 anys d’experiència en el sector de l’hostaleria, Iván Salvadó, Director General i Soci de Belbo Collection, ha abordat molts processos de digitalització en empreses de restauració que estaven en ple funcionament. Ho defineix com un procés llarg, amb dolors, tensions i costos abans d’arribar a l’objectiu final.

Per això, quan es va posar al capdavant de Belbo Collection ho va tenir clar: tots els processos de back i front office havien d’estar 100% digitalitzats abans d’encendre els fogons.

“Quan estàvem conceptualitzant Belbo tenia clar que l’estructura corporativa havia de ser el més eficient possible”, ens va explicar Salvadó.

Quan estàvem conceptualitzant Belbo tenia clar que l’estructura corporativa havia de ser el més eficient possible

IVÁN SALVADÓ,
Director de Belbo Collection.

Els restaurants de
Belbo Collection han digitalitzat l’emissió de la
comanda, la recepció de
mercaderies i la recepció
de factures amb Bavel.

La solució

Va començar llavors la cerca de partners tecnològics per a digitalitzar cadascun dels processos. “Volíem tenir un sistema que estigués el màxim integrat possible. Cada vegada hi ha partners més específics i a vegades és difícil integrar-los tots”, comptava Salvadó.

Els responsables de Belbo Collection van triar ICG com el seu ERP. També altres proveïdors tecnològics per a digitalitzar processos més específics: FrontRest per als TPVs, Mapal per a la gestió del personal, Cover Manager per a la gestió de reserves i Voxel per als processos d’administració i compres.

A través de Bavel, la plataforma de transaccions electròniques de Voxel, els restaurants de Belbo Collection han digitalitzat l’emissió de la comanda, la recepció de mercaderies i la recepció de factures. Totes aquestes transaccions electròniques s’integren i es concilien, posteriorment, a ICG. D’aquesta manera, la intervenció manual és gairebé nul·la i el procés de compres i administració és 100% digital.

Els resultats

Belbo Collection ja ha obert 6 restaurants natius digitals. Actualment, més del 60% dels seus proveïdors estan integrats en la xarxa Bavel. La previsió és aconseguir el 100% el 2022. En una segona etapa del projecte, Belbo Collection també vol digitalitzar les factures dels creditors a través del mòdul PDF Billing de Voxel.

En poc més d’un any i gràcies a un procés de facturació digitalitzat, l’empresa ha processat automàticament més de 3000 factures. En aquest sentit, l’equip administratiu de Belbo Collection està format per 3 professionals. Gràcies al seu procés administratiu digitalitzat, la cadena de restauració només necessitarà ampliar l’equip cada 4 nous locals. És a dir, una quarta part del que haguessin necessitat si el procés d’administració fos analògic.

Una vegada tots els processos de digitalització estiguin ben consolidats, podrem créixer amb garanties de control i sostenibilitat duradores”, reflexiona Iván Salvadó.

Així, Belbo Collection s’ha convertit en la primera cadena de restauració nativa digital a Espanya.

+60% proveïdors
integrats
en la
xarxa Bavel

+1 professional
cada 4 locals
Creixement del negoci
controlat i sostenible
H10 92% de proveedores digitalizados
La primera cadena
de restauració
nativa digital a Espanya
+3000 factures
processades
automàticament

Descarrega't el cas d'èxit aquí

Veure altres casos d'èxit