• Categories
  • Tiempo de lectura: < 1 minuto

    Recentment, Grècia havia anunciat el marc d’implementació de la plataforma de report fiscal MyData i els terminis d’introducció. Tot i això, les autoritats gregues han decidit ajornar l’obligatorietat i introduir la plataforma com un programa pilot voluntari per aquest 2020

    Arran de la complexitat d’adaptació dels sistemes per a les empreses, agreujat per la crisi de la COVID-19, la fase obligatòria, que hauria de començar aquest octubre de 2020, s’ha ajornat a l’1 de gener de 2021. Data en què els contribuents estaran obligats a transmetre electrònicament les dades requerides a MyData. 

    De moment, aquest 2020, les empreses podran optar per enviar només dades de l’últim trimestre natural (octubre – desembre). D’altra banda, les úniques empreses obligades a transmetre dades històriques de l’any 2020 seran aquelles que optin per utilitzar la facturació electrònica a través d’un proveïdor acreditat a partir del 20 de juliol de 2020. 

    La plataforma MyData 

    Amb la implementació de la plataforma MyData, l’autoritat fiscal grega, la IAPR, vol contribuir a la reducció de l’evasió fiscal al país, així com augmentar el control documental i la transparència

    I és que els contribuents hauran de reportar a la plataforma de manera electrònica les factures, les dades de registres comptables, les dades emeses de disposicions fiscals especials i les dades sobre el cobrament i pagament del lloguer. 

    Pots consultar l’estat de la legislació en facturació electrònica dels països europeus al mapa de Facturació electrònica d’Europa de Voxel Group: