• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    Voxel participa a Fitur amb el clar objectiu d’incentivar la innovació en l’àmbit dels pagaments B2B del sector turístic a través del Payment Manager.

    Voxel, l’empresa de facturació i pagaments electrònics líder en el sector turístic, presentarà a Fitur les últimes novetats relacionades amb el Payment Manager. El Payment Manager és la peça angular de l’Open Payment Alliance, el nou estàndard de pagaments B2B específicament dissenyat per a la indústria turística.

    La introducció del Payment Manager en el sector i, en conseqüència, l’adopció dels estàndards marcats per l’Open Payment Alliance, suposaran un canvi de paradigma en termes d’innovació, digitalització i automatització dels processos de pagament B2B en la indústria. Així ho han ratificat importants associacions del sector, com HEDNA i HTNG, impulsores de l’OPA.

    La tecnologia en el canal de distribució i en el canal de pagaments

    A llarg de les últimes dècades, la distribució en el sector turístic ha crescut exponencialment, donant peu a l’aparició de nous actors i intermediaris. Aquest creixement ha estat possible gràcies, principalment, a tres tecnologies clau: internet, les VCCs i els Channel Managers.

    No obstant això, la gestió i distribució dels pagaments B2B no ha evolucionat al mateix ritme i el procés per a gestionar-los és actualment molt manual, complex, ineficient i font d’errors i pèrdues per a les empreses del sector. De fet, i en l’escenari actual, els costos de processament de pagaments poden suposar un impacte de fins a un 5% dels ingressos d’un hotel, segons dades de Voxel.

    L’Open Payment Alliance proposa un nou canal, diferenciat del canal de reserves, que permet canalitzar un flux de pagaments de principi a fi d’una forma optimitzada i sense friccions, adaptant-se a les necessitats concretes de les empreses turístiques.

    Voxel FiturEn aquest sentit, Voxel ha desenvolupat el baVel Payment Manager, el primer Payment Manager del mercat que, a més d’implementar els estàndards marcats per la Open Payment Alliance, afegeix nous mòduls perquè les empreses turístiques no sols siguin capaces d’articular un procés de pagament automàtic, sinó que es beneficiïn d’altres innovacions. Aquests mòduls són: connectivitat omnicanal amb GDSs, channel managers, etc; un motor de decisió per a seleccionar automàticament el millor proveïdor de pagaments i orquestrar automàticament el procés de pagament; un centre de pagaments virtuals amb més d’una dotzena de proveïdors de pagament; la distribució segura dels pagaments; i serveis de valor afegit com la recuperació de la factura, FX, conciliació automàtica, etc. El Payment Manager de baVel ha superat les primeres proves de concepte i ja està en ús entre una desena d’empreses líders com Palladium, Hotusa, MTS Globe, TUI Ibèria…

    Voxel a Fitur

    Per segon any, Voxel participa en Fitur amb un clar objectiu: incentivar l’adopció del Payment Manager en el sector turístic. A més de presentar les últimes novetats del Payment Manager, l’empresa també mostrarà les seves solucions per a digitalitzar tots els processos de back-office d’hotels i empreses turístiques en l’stand 8A14.