7 països

Distribuidor
exclusiu

+25 anys
d’experiència

El punt de partida

DABA és el distribuïdor exclusiu de Nespresso a Espanya, Andorra i alguns mercats africans.

Molts dels seus clients exigeixen la recepció de les factures electrònicament i DABA aposta per integrar-se de forma individual amb cada un d’ells fins que, el 2017, l’equip tècnic de DABA, conscients de la dificultat de gestionar múltiples integracions individuals, decideix buscar un partner tecnològic extern capaç de connectar-se amb tots els seus clients a través d’una sola integració. “La clau per prendre la decisió va ser trobar un partner que ens donés una solució completa: oblidar-nos de la gestió de la integració dels clients”, recorda en Bart Van Schoor, Data Process & Integrations Coordinator a DABA

Necessitàvem oblidar-nos de la gestió de la integració dels clients.

BART VAN SCHOOR,
Data Process & Integrations
Coordinator a DABA

Bavel es connecta
amb tots els
clients
de DABA
adaptant-se al
sistema, format i
operativa de cada
un d’ells.

La solució

DABA decideix digitalitzar l’emissió de totes les seves factures amb Bavel eBilling. D’aquesta manera, la distribuïdora només ha de treballar en la integració del seu ERP propi amb Bavel. Per la seva banda, Bavel es connecta amb tots els clients de DABA adaptant-se al sistema, format i operativa de cada un d’ells.

En la primera fase del projecte, els esforços se centren en els clients que ja exigeixen factura electrònica Per fer l’onboarding de la resta fins a assolir el 100% de l’emissió, DABA opta per una estratègia esglaonada en la qual els clients s’integren progressivament. Actualment, nDABA es connecta amb més de 200 clients B2B a través de Bavel.

Els resultats

Dos anys després, DABA emet més de 20.000 factures l’any sense necessitat d’intervenció manual. En l’últim any, l’empresa ha doblat el nombre de factures electròniques enviades sense necessitat d’ampliar el seu departament de cobraments, que compta amb 7 professionals.

D’entre tots els beneficis de Bavel, DABA destaca la rapidesa i l’agilitat de l’eina: el client rep la factura en menys de 24 hores. Això ha contribuït a la reducció de la morositat i el temps mitjà de cobrament. De fet, la distribuïdora subratlla que ara els pagaments es reben dins del termini establert amb cada client. A més, l’ús de la factura electrònica contribueix a aconseguir un dels principals objectius estratègics de la companyia: eliminar el paper de tots els seus processos.

“Sé que encara tenim molt marge de millora”, reflexiona Van Schoor. I és que, un altre dels processos que els agradaria automatitzar és l’emissió de comandes i la recepció de factures.

Connexió amb +200
clients a través
de Bavel

Emissió automàtica +20k factures anuals
Reducció de la
morositat i del temps mitjà de cobrament
x2 Capacitat del departament de cobrament
Reducció de l’ús del paper en els processos administratius

Descarrega't el cas d'èxit aquí

Veure altres casos d'èxit