• Categories
  • Tiempo de lectura: < 1 minuto

    L’Aràbia Saudita posa en marxa un pla d’implementació de la factura electrònica B2G. El país ha mostrat el seu interès i, recentment, ha obert una consulta pública sobre la introducció d’un règim de declaració de factures electròniques de l’IVA.

    Així,l ‘Autoritat General de Zakat i Impostos d’Aràbia Saudita (GAZT) té com a objectiu obligar els contribuents a pagar a l’Estat l’IVA, introduït el 2018, i així contribuir a la reducció de l’evasió fiscal al país.

    A més a més, l’autoritat tributària saudita també vol ajudar a la transformació digital dels contribuents perquè el compliment de les obligacions de pagament d’impostos sigui el més fàcil i convenient possible.

    Model d’autorització prèvia

    La consulta sobre un règim de facturació electrònica B2G es va programar per al 17 d’octubre de 2020. S’hi analitzaran diferents models per canviar del sistema actual basat en paper a una regulació completa de facturació de l’IVA mitjançant la factura electrònica.

    D’aquesta manera, sembla que l’Aràbia Saudita busca copiar l’èxit del SDI italià i aplicar un model que requereixi l’autorització prèvia de les factures de venda i crèdit. Inicialment, s’aplicaria només a contribuents nacionals residents al país i s’exclourien els no residents.

    Beneficis per a les empreses

    La implementació d’un sistema de facturació electrònica B2G aportaria múltiples beneficis a les empreses saudites. La digitalització i automatització de factures permet optimitzar els processos interns i, alhora, descarregar de treball a l’equip administratiu, gràcies a l’eliminació de tasques manuals i repetitives.

    A més a més, també obtindrien beneficis extres com l’augment de visibilitat i traçabilitat de les factures i la reducció de costos operacionals.

    La implementació d’aquest model s’equipara a molts dels seus països veïns, com Egipte, on el govern també ha mostrat el seu interès en un sistema de gestió de facturació electrònica B2G.