• Categories
  • Tiempo de lectura: 2 minutos

    Les empreses tindran 3 mesos més per a modificar el format de factura electrònica

    Portugal està en plena transició cap a la factura electrònica però la crisi derivada de la pandèmia ha obligat el país a canviar els seus plans sobre la marxa. El govern de Portugal ha hagut de posposar en diverses ocasions obligatorietats relacionades amb la factura electrònica. Primer va ser la introducció de la e-factura en l’entorn B2G. Després el retard de la inclusió del codi ATCUD i QR en els documents fiscals. Ara, el govern lusità dóna més marge a les empreses per a continuar usant el PDF com un format de factura electrònica acceptat.

    Així doncs, segons la norma número 72/2021-XXII, una factura en PDF es continuarà considerant electrònica fins al 30 de juny de 2021. A partir d’aquesta data, els PDFs ja no seran documents fiscalment vàlids i les empreses que treballin amb factura electrònica hauran d’usar documents estructurats.

    El calendari de la factura electrònica a Portugal

    Després dels canvis efectuats pel govern de Portugal al llarg dels últims 12 mesos en relació a la factura electrònica, les dates claus en aquesta matèria són les següents:

    • 1 de juliol del 2021: factura electrònica B2G obligatòria en pimes. Les factures en PDF deixen de considerar-se factures electròniques.
    • 1 de gener del 2022: factura electrònica B2G obligatòria en micro empreses.
    • 1 de gener del 2022: ATCUD obligatori en totes les factures.

    De PDF a factura electrònica

    A Voxel hem observat que moltes companyies que usen habitualment la factura electrònica encara han de bregar amb factures en PDF. Per això, hem dissenyat un nou producte capaç de digitalitzar el 100% de les factures.

    baVel PDFbilling és capaç de digitalitzar totes les factures que rep qualsevol empresa sense importar l’origen (EDI, email, correu postal…) ni el format (xml, pdf, paper…). El funcionament és molt senzill: integrem totes les factures en PDF en el canal d’entrada de baVel i les convertim en arxius estructurats per a poder gestionar digitalment totes les factures rebudes a través d’una única plataforma. Aquest nou producte permet que les companyies rebin el 100% de les seves factures electrònicament en el seu ERP per a la seva directa conciliació i comptabilització.

    Si vols conèixer més detalls sobre aquest nou producte, contacta amb la teva persona de referència a Voxel. També pots escriure’ns a [email protected].